Current track

Title

Artist


Poliţia Locală Piatra Neamţ: Campanie de depistare a adăposturilor improvizate de oamenii străzii

#Postat de on septembrie 30, 2020

Poliția Locală Piatra Neamț a demarat, miercuri, 30 septembrie 2020, o campanie de identificare a persoanelor fără adăpost care odată cu venirea sezonului rece, încearcă să-și amenajeze adăposturi  improvizate, refuzând cazarea în centrele specializate.

,,Adăposturile provizorii identificate  în subsoluri de bloc, în centrale dezafectate, sub balcoanele blocurilor de locuințe sunt desființate, iar persoanele depistate că au amenajat astfel de ”dormitoare” sunt verificate, sancționate și îndrumate spre Centrul de noapte din cartierul Speranța, dacă acestea provin din municipiul Piatra Neamț. Persoanele domiciliate pe raza altor localități sunt de asemenea îndrumate spre comunele sau orașele de domiciliu, cu anunțarea prealabilă a direcțiilor de asistență social și a DGASPC, în cazul minorilor.

Un adăpost improvizat a fost depistat, de către un echipaj al Biroului Ordine Publică, sub balconul unui bloc din cartierul Precista, din Piatra Neamț, în data de 30 septembrie, în jurul orei 09.30. ”Locatarii” în cauză, doi  bărbați în vârstă de 34 de ani, respectiv 38 de ani, din Piatra Neamț a fost conduși la sediul Poliției Locale, unde, în urma identificării au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare, fiind somați totodată, să igienizeze zona. Cei doi au fost încredințați D.A.S. Piatra Neamț în vederea acordării asistenței de specialiatate.

De asemenea, pe această cale, le solicităm cetățenilor municipiului Piatra Neamț să nu încurajeze cerșetoria și nici să nu tolereze amenajarea de astfel de ”dormitoare” sub balcoane sau în alte spații și să sesizeze de îndată Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233 231 300 sau direct, echipajele din teren.

În acest fel ajutăm în mod civilizat aceste peroane aflate în nevoi, și totodată, se poate contribui la menținerea ordinii și liniștii publice precum și a curațeniei și esteticii orașului Piatra Neamț”, a declarat Eugen Pancu, director executiv al Poliției Locale Piatra Neamț„, au comunicat reprezentanţii Poliţiei Locale Piatra Neamţ.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *