Ne puteti urmări și pe:

Glicemia crescută întreține orice infecție, inclusiv pe cea cu noul coronavirus.


În fața oricărei infecții, diabeticii sunt predispuși să facă o formă mai gravă a oricărei infecții virale bacteriene, dar vorbim aici de diabet și obezitate, sunt doi factori de prognostic prost pentru pacienții infectați cu SARS CoV 2” a precizat dr. Răzvan Vasilescu, medic primar diabet.
   O glicemia normală înainte de masă nu trebuie să depăşească 100mg/dl, iar glicemia la două ore după masă nu trebuie să depăşească 140mg/dl.
  Nutriţioniştii spun că glicemia este influenţată de cantitatea de glucoză care se află în sânge, aceasta provenind din glucidele sau carbohidraţii consumați (pâine, seminţe, orez, cartofi, fructe, legume, cereale şi paste făinoase).
    Ajută la scăderea glicemiei consumul de: prune, portocale, mere, ceapa, fasolea verde, morcovul, peștele .

Ne puteti urmări și pe: