Current track

Title

Artist


Noul terminal al Aeroportului Suceava, aproape de finalizare

#Postat de on septembrie 21, 2020

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, o investiție de aproape 3,3 milioane de euro, se apropie de finalizare. Suprafaţa construită a aerogării se va extinde cu circa 1.400 de metri pătraţi, din care 365 m.p. sunt amenajaţi pentru cursele interne.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că 1.000 de metri pătrați vor fi destinaţi zonei de sosiri internaționale.

„Extrem de important este că fluidizăm traficul sosirilor, mai ales că avem destule curse care sunt la ore apropiate. Şi atunci, prioritar a fost descongestionarea şi scurtarea timpilor de aşteptare şi a formalităţilor pentru pasageri. Pentru plecări interne modernizăm și extindem un spaţiu de la parterul aerogării vechi. În felul acesta creşte şi capacitatea zonei pentru plecări interne. Practic, Aeroportul Suceava se extinde cu zone amenajate pentru plecări şi sosiri internaţionale mai numeroase”, a precizat Flutur.

După încheierea proiectului, Aeroportul Suceava îşi va dubla capacitatea de procesare a pasagerilor la aproape 300 pe oră. Ambele terminale vor avea o capacitate de procesare a 650.000 de pasageri anual.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *