Current track

Title

Artist


Accident de muncă într-o pădure din Vatra Moldoviței

#Postat de on septembrie 18, 2020

Un bărbat din Vatra Moldoviţei a ajuns în stare gravă la spital, după ce un arbore s-a prăbușit peste el. Accidentul s-a petrecut într-o pădure de pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, în zona denumită Păușa.

În urma cercetărilor la fața locului, s-a stabilit că, în baza unei înțelegeri verbale cu administratorul unei firme de exploatare de material lemnos, bărbatul din Vatra Moldoviței s-a deplasat, împreună cu un cunoscut, în zona Cantonului Silvic Paltinu, pentru a lua lemne de foc. La un moment dat, peste el s-a prăbușit un arbore tăiat, care se afla în poziția vertical sprijinit de vârful celorlalți arbori. Victima a fost preluată de către echipajul unei ambulanțe și transportat la spital, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, plagă occipitală, contuzie coloană vertebrală cervicală și fractură piramidă nazală. Mai apoi, a fost transferată la Spitalul Județean, pentru investigații de specialitate.

Se pare că cei doi bărbați care tăiau arbori în parcela licitată de către societatea comercială nu sunt angajați cu acte în regulă. Ei se aflau la punctul de lucru al societății în baza acordului verbal cu administratorul.

Cercetările urmează a fi efectuate de către lucrătorii Postului de Poliție Vatra-Moldoviței, despre accident fiind informați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava. În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *