Current track

Title

Artist


Noul centru de radioterapie din Suceava, gata până la finalul anului

#Postat de on septembrie 16, 2020

Lucrările la noul centru de radioterapie, care se construieşte în curtea Spitalului Vechi din municipiul Suceava, ar urma să fie finalizate până la sfârşitul anului. În momentul de față se lucrează la racordarea utilităților și la finisajele interne, după încheierea acestora urmând să fie instalată aparatura necesară. Investiţia se ridică la circa 6 milioane de euro, din care jumătate reprezintă costurile dotărilor interioare. Între acestea se numără un aparat de radioterapie cu o capacitate de 700 de pacienți pe an.

Investiţia este binevenită pentru pacienții cu cancer din județul Suceava, având în vedere că în prezent aceștia trebuie să se programeze pentru tratament la spitale din Iași, Cluj sau Târgu Mureș. Potrivit autorităţilor, primii pacienți vor putea fi tratați la Suceava de la începutul anului viitor.

„Aici avem o investiție cu o construcție specială, cu pereți care să reziste la radioactivitate. În momentul de față se lucrează la racordarea utilităților și la finisajele interne, iar constructorul ne spune că pe final de an investiția va fi gata”, a spus președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *