Current track

Title

Artist


Ministrul Economiei, Virgil Popescu, în vizită la Piatra Neamț: ,,Dorim promovarea și ajutarea capitalului românesc!”

#Postat de on septembrie 16, 2020

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a efectuat miercuri, 16 septembrie 2020, o vizită la Piatra Neamţ. Cu acest prilej, a fost organizată o conferinţă de presă, alături de Andrei Carabelea şi Mugur Cozmanciuc, preşedinte PNL Neamţ.

,,Am venit astăzi cu plăcere în județul Neamț, după o vizită de jumătate de zi în județul Bacău. Am venit la invitația lui Andrei și a lui Mugur și mi-a plăcut modul în care oamenii de afaceri cu care m-am întâlnit astăzi, m-au primit și mi-au spus problemele lor. Aveți potențial extraordinar în județul Neamț, aveți un potențial extraordinar de capital românesc în județul Neamț. Ținând cont de planul Partidului Național Liberal privind extinderea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale, centralele de aici de la dumneavoastră fiind singurul producător de centrale pe gaz din România pot deveni un jucător nu numai pe piața românească, pe piața regională. Faptul că ar putea ca centralele de aici să se vândă în toată țara și în toată Europa ar fi un lucru extraordinar pentru dumneavoastră, pentru nemțeni. Am venit astăzi aici, alături de colegii mei, să le spun nemțenilor că noi suntem altfel. Suntem un Guvern care ajutăm mediul de afaceri, suntem un Guvern care promovăm capitalul românesc și mă voi ocupa să promovez capitalul românesc și din Neamț, și din Bacău, și de peste tot din țară. Peste tot voi duce acest mesaj: dorim promovarea capitalului românesc, ajutarea capitalului românesc.

Revin la cum putem ajuta capitalul românesc. Ieri am lansat aplicația informatică pentru schema de ajutor de stat, cele trei scheme de ajutor de stat pentru acel miliard de euro pentru întreprinderile mici și mijlocii. Astăzi, în aplicația informatică erau 13.500 de companii de potențial beneficiari ai banilor europeni care s-au înscris deja. Estimăm că pe toată perioada de rulare ajungem undeva la aproape de 100.000 de companii. Nu mințim oamenii. Avem o aplicație informatică și am dat drumul în etape la această aplicație informatică pentru că este imposibil să faci verificarea dosarelor de finanțare într-un mod manual. Totul trebuie făcut informatic, totul trebuie făcut automatizat și aici la dumneavoastră, în Piatra Neamț, le spun și întreprinderilor mici și mijlocii, antreprenorilor din Neamț, că da, și ei pot beneficia ca și toți întreprinzătorii români de acești bani, de acest miliard de euro care să îi ajute. Ne vom ocupa ca până la 31 decembrie să se semneze și să dăm drumul la bani. Asta vrea să facă un Guvern responsabil și de asta am venit aici. Am venit să spun tuturor acest lucru și faptul că noi, eu ca Ministru al Economiei, colegii mei miniștri în Guvernul României, premierul Ludovic Orban îl susține pe Andrei și pe Mugur la Primăria Piatra Neamț, la președinția Consiliului Județean Neamț pentru că împreună putem construi. O să vedeți că se poate și în Neamț, și în Bacău, Constanța, Oltenia. Se poate peste tot, nu numai în Ardeal. Mulțumesc!”, a transmis ministrul Virgil Popescu.

Conferinţa integrală poate fi vizionată mai jos.

https://www.facebook.com/ReteauaJurnalFM/videos/615545565798550/

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *