Current track

Title

Artist


Pescari amendați de jandarmi pentru reținerea crapului sub dimensiunile legale!(Foto)

#Postat de on septembrie 7, 2020

O nouă acțiune comună a jandarmilor de la IJJ Bacău și a Centrului Regional de Ecologie de la sfârșit de săptămână a depistat alți pescari care, în frumoasa tradiție românescă, adună tot peștele în juvelnic, chiar dacă este sub dimensiunile legale.

Cei care nu au putut respecta faptul că pescuitul recreativ al oricăror specii de peşti şi altor vieţuitoare acvatice sub dimensiunile minime legale este interzis, au fost sancționați contravențional. Șase sancțiuni contravenționale in valoare de 1.500 de lei au fost aplicate pentru astfel de cazuri. Peștele prins a fost repus în mediul natural.

Și voluntarii Centrului Regional de Ecologie Bacău au continuat lupta pentru salvarea ciortanilor de pe lacul Galbeni.

„Dacă pe timpul nopții braconierii „vânează” puietul de crap cu plasele, ziua, unii pescari rețin zeci de exemplare, de multe ori ascunzându-i in mașină imediat după ce îi scot din apă. Mijloacele sunt diferite, faptele sunt diferite (infracțiune/contravenție), dar rezultatul e același: sute de crapi, care anul viitor ar avea greutatea de peste 1kg sfârșesc în sacoșe.
Mulțumim jandarmeriei și poliției pentru implicare și sperăm ca prin eforturile depuse să putem oferi pescarilor băcăuani o stare de normalitate, iar anul viitor să aibă parte de capturi adevărate”, spun voluntarii CRE Bacău.

Sursa: IJJ Bacău/CRE Bacău


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *