Current track

Title

Artist


Părinții spun NU cursurilor în fața calculatorului pentru copiii lor!

#Postat de on septembrie 1, 2020

Doar 14% dintre părinți optează, la debut de an școlar, deși în plină pandemie de Covid 19, pentru cursuri online, arată un studiu efectuat în în perioada 26 iulie – 3 august 2020, de către o agenție de cercetare pe piață în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

Rezultatele au fost publicate pe site-ul Ministerului, după ce studiul a fost elaborat pe un eșantion de 1.067 respondenți. Astfel, arată datele, 55% dintre părinți doresc revenirea elevilor la cursurile față în față, aproape o treime dintre părinți optează pentru cursurile mixte, acasă și la școală, și doar 14% dintre părinți optează pentru cursuri exclusiv la distanță.

Cursurile față în față sunt preferate mai ales în cazul preșcolarilor și elevilor de liceu, arată rezultatele studiului, și chiar dacă se arată precauți în privința acestei opțiuni, părinții consideră că desfășurarea orelor față în față este relativ adecvată pentru copiii lor.

Varianta mixtă, în care copiii alternează învățarea la distanță cu școala tradițională, este preferată de 31% dintre părinți, în special, pentru elevii din ciclurile gimnazial și liceal, precum și pentru cei care locuiesc în orașele mari și foarte mari ale țării. Reticența părinților privind scoala online este legata de lipsa socializării și a timpului prelungit petrecut în fața calculatorului, dificultatea asimilării informațiilor predate în cadrul cursurilor la distanță sau pierderea concentrării copiilor.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *