Current track

Title

Artist


Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad au dispus restricţii în alimentarea cu apă

#Postat de on august 22, 2020

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad au dispus restricţii în alimentarea cu apă.

Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad anunţă că din cauza secetei prelungite nu mai pot fi asigurate în regim normal de funcţionare volumele de apă la două baraje de acumulare din zona Moldovei: Hălăceni (Iaşi) şi Căzăneşti (Vaslui).

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad au dispus aplicarea prevederile programelor de restricţii în alimentarea cu apă în caz de secetă.
Dacă în cazul acumulării de la Hălăceni, s-a aplicat etapa a treia de restricţii, nefiind afectată populaţia, în cazul acumulării de la Căzăneşti s-a aplicat programul de restricţii, etapa I, consumul de apă către consumatorii din nordul judeţului Vaslui.
Astfel, în oraşul Negreşti şi cele patru localităţi arondate – Glodeni, Parpaniţa, Poiana şi Valea Mare – a fost raţionalizat la câte opt ore pe zi: patru dimineaţa şi patru seara, respectiv 05.00 – 09.00, respectiv 17.00 – 21.00.
Autorităţile fac apel la populaţia din zonă să dea dovadă de responsabilitate şi să folosească eficient şi raţional apa preluată de la reţeaua publică .


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *