Current track

Title

Artist


Foto/Video: Echipa JurnalFm a cucerit România de pe muntele sfânt din inima Moldovei!

#Postat de on august 8, 2020

Echipa JurnalFm a fost, din nou, la înălțime. De această dată și la propriu, după ce imaginile surprinse de colegii noștri au făcut înconjurul lumii. Cadrele, de o rară frumusețe, au fost realizate pe 6 august, în ziua Schimbării la Față, pe Ceahlău, muntele sfânt din inima Moldovei. Loc în care, în fiecare an, la aceeași dată, la răsărit, are loc un fenomen unic: “Piramida holografică din Ceahlău”, moment în care razele soarelui se reflectă spectaculos la primele ore ale dimineții, iar imaginea este una grandioasă.

Bătrânii spun că în această zi inclusiv muntele îşi schimbă înfăţişarea. Iubitorii fenomenelor mistice susţin însă că piramida tridimensională arată că Ceahlăul este muntele sacru al dacilor.

Potrivit stirileprotv.ro, post național de televiziune care a preluat imaginile și le-a difuzat în buletinele de știri, fenomenul, considerat de unii o manifestare mistică, are o explicaţie ştiinţifică: iluzia optică dată de razele soarelui, care reflectă patru umbre ale vârfurilor Toaca, Piatra Ciobanului, Piatra Vulcanului şi Panaghia. Astfel, la răsărit, pe munte apare o piramidă.

„Unii presupun că ar fi fost un fel de Olimp al dacilor pe care sălăşluia Zamolxex. Se pare că muntele Ceahlău este mult mai deosebit din punct de vedere energetic decât alţi munţi din ţara noastră. Oricine poate să simtă prin starea de spirit, dacă este veselie, înseamnă că energia este bună. Ceahlăul este prin definiţie un munte sacru”, a declarat Andrei Trandaf, parapsiholog, la stirileprotv.ro.

Prin această reușită, echipa JurnalFm și-a demonstrat, încă o dată, profesionalismul, și îi asigură pe ascultătorii și cititorii săi că rămâne mereu „Un singur nume-O mare familie”!


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *