Current track

Title

Artist


Spitalul Judeţean Neamţ a devenit spital suport COVID în totalitate!

#Postat de on august 3, 2020

Începând de astăzi, 3 august 2020, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ este declarat spital suport COVID în totalitate, nemaiexistând internări pentru alte patologii non-COVID. Anunţul a fost făcut de către prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, în cadrul unei conferinţe de presă.

,,În ceea ce privește persoanele infectate din județ, astăzi, avem încă 11 pozitivi până la acest moment, pentru că rezultatele din laboratoarele cu care noi colaborăm vin treptat. Până la ora la care eu am plecat din instituție erau încă 11 cazuri pozitive. De asemenea avem 170 de persoane internate în Spitalul Județean și 42 de persoane internate la Spitalul Bisericani. Sunt aproximativ 138 de suspecți în Spitalul Județean, motiv pentru care în acest moment, spitalul nu mai poate primi cazuri non-COVID spre tratament. Au făcut solicitare încă de sâmbătă ca Spitalul Județean Piatra Neamț să devină spital suport COVID în totalitate. Au fost acceptate operațiile programate pentru ziua de azi și mâine. Începând de miercuri nu mai este acceptată nici o intervenție în spital, decât pentru cazurile COVID sau pentru urgențele majore care pun în pericol viața pacienților și nu pot fi transportate în alte unități medicale din județ.

În ceea ce privește focarele, avem două tipuri de focare: focare familiale în diverse zone din județ, cu precădere în zona Târgu Neamț și zonele limitrofe orașului Târgu Neamţ.

Avem câteva focare în instituții medicale, în centre specializate pentru îngrijirea vârstnicilor, focare în care anchetele sunt în derulare. La o parte din ele testele au venit iar la o parte încă sunt teste în lucru și așteptăm rezultatele. Cam aceasta este situația. Direcția de Sănătate Publică și colegii mei au aceleași recomandări și rugămintea ca regulile care au fost impuse să fie respectate. Nu este suficient să avem o mască pe mână, în mână sau sub barbă, nu este protectoare, este obligatoriu ca masca să acopere atât gura cât și nasul pentru că ambele zone sunt cele care pot duce la contaminare și la transmiterea intracomunitară a virusului. De asemenea, distanțarea socială și igiena corespunzătoare a mâinilor și a suprafețelor sunt măsuri care pot duce la stoparea transmiterii virusului şi la temporizarea apariției cazurilor în mod masiv în populație„, a declarat dr. Daniela Marcoci de la DSP Neamţ.

Conferinţa integrală de astăzi o puteţi viziona mai jos.

https://www.facebook.com/ReteauaJurnalFM/videos/609100776686545

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *