Current track

Title

Artist


În trei ani, sute de mii de locuri de muncă vor necesita abilităţi digitale

#Postat de on iulie 24, 2020

În trei ani, sute de mii de locuri de muncă vor necesita abilităţi digitale


Criza pandemică accelerează schimbarea pentru angajaţi, iar, în doi-trei ani, sute de mii de locuri de muncă vor necesita abilităţi digitale, potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă PwC, remis, vineri, AGERPRES.

Dacă în urmă cu un an studiul PwC România Workforce Disruption Index arăta că, în următorul deceniu, 275.000 angajaţi români ar trebui să înveţe abilităţi digitale noi ori superioare (upskilling) pentru a-şi menţine sau găsi locuri de muncă, estimările în contextul pandemiei – care a accelerat digitalizarea – devansează termenul cu cel puţin cinci ani.

“Nevoia de abilităţi digitale tot mai sofisticate creşte rapid şi schimbă cererea pe piaţa muncii.
În ultimele luni, am fost toţi obligaţi să evoluăm în lumea online – unii fiind abia în faza de “alfabetizare” digitală, în timp ce alţii au adăugat noi competenţe sau le-au dezvoltat pe cele existente.
Au apărut instrumente noi de comunicare, s-au sofisticat cele existente şi s-au accentuat cerinţele de securitate cibernetică. Şi lucrurile nu se opresc aici.
Trebuie să ne analizăm mai cu atenţie ceea ce ştim să facem efectiv şi cum ar putea să arate în viitor profesia pentru care suntem pregătiţi în acest moment”, se menţionează în studiu.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *