Current track

Title

Artist


DESCHIDEȚI TEATRELE!!!! Apel al managerului Teatrului Bacovia!

#Postat de on iulie 22, 2020

Eliza Noemi Judeu, managerul Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, lansează un apel public prin care roagă autoritățile centrale să înțeleagă necesitatea deschiderii teatrelor, a sălilor de spectacole!

Ce spune apelul și care sunt argumentele

Înțelegând pe deplin și cu toată responsabilitatea situația creată de pandemie, rog autoritățile centrale să înțeleagă necesitatea deschiderii teatrelor, sălilor de spectacole!
1. Înăsprim noi, organizatorii, regulile de participare la spectacole în teatre.
2. Am ferma convingere că oricine va înțelege și va acționa în consecință.

Niciun manager, actor, mașinist, luminist, sunetist, tâmplar, croitor, supraveghetor sală, regizor, dramaturg, scenograf, muzician, impresar,economist, contabil, referent, casier… (v-am mai spus că teatrul e o Lume în lume) nu-și dorește periclitarea instituției de spectacole.
Trebuie să înțelegeți faptul că activitatea spectacologică a unei instituții de spectacole nu poate fi lăsată la voia….vremii. Dacă plouă, nu se poate juca.
1. Inconfort pentru spectatori (ținând umbrela în mână, copilul strâns la pieptul mamei, dârdâind, etc)

2. Trebuie să înțelegeți faptul că organizarea unui spectacol în aer liber necesită o dublă pregătire: închiriază camion, încarcă decorul, deplasare până la locul de joc în aer liber, descarcă decor,adapteaza-l la scenă, pune reflectoare, cablează sunetul, actorii trăind ,nu cu emoția reprezentării spectacolului, ci cu emoția posibilității apariției ploii, a vântului….

Dacă plouă trei zile consecutiv, și noi nu ne vom putea exprima în aer liber, veți ține cont de faptul că noi Existăm, dar nu ne permiteți?
Înțelegeți că nu mai trăim pe vremurile când ne plimbam cu căruțele prin târguri?
Înțelegeți că într-o sala de spectacole nu se stă mai mult de două ore, iar în tren se poate sta câte 8 ore, 5 ore, 12 ore!?
Sălile de spectacole nu prezintă pericol! Există distanță între scenă și public. Există distanță între scaunele/fotoliile din sală. Există posibilitatea distanțării fizice a spectatorilor. Și a actorilor. Pentru că o scenă de teatru este mai mare decât o scenă în aer liber.
Pentru că doar în sala de spectacol te poți bucura de magia pe care o produce spectacolul.
Pentru că Teatrul nu este un spațiu închis! Dimpotrivă: este cel mai aerisit spațiu de pe planetă!
Pentru că Teatrul vindecă, nu îmbolnăvește!

Deschideți Teatrele pentru Sanătatea mentală a Oamenilor!
Deschideți Teatrele ca să înțelegem logica permisiunii de-a se călători cu trenul, cu avionul (în care, de fapt, nu ați instituit nicio regulă, doar amenzi)

Ca orice companie de pe lumea asta, și Teatrele trebuie să producă venituri, ca să poată realiza alte spectacole.Nu, nu stăm doar la mila statutului, așa după cum își imaginează unii. Dar iată-ne ajunși la mila statului ,cerându-i permisiunea să ne lase dreptul la muncă.
Sperând că veți reanaliza situația reală, sperând că veți realiza importanța noastră pe planetă, va mulțumesc pentru atenție! (știu că ne citiți….)

Eliza Noemi Judeu
Manager Teatrul Municipal Bacovia


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *