Current track

Title

Artist


Sucevean urmărit general: ridica banii de la cei înșelați prin metoda ”accidentul”

#Postat de on iulie 21, 2020

Sucevean urmărit general: ridica banii de la cei înșelați prin metoda ”accidentul”

Sucevean în vârstă de 29 de ani, care are de executat 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată.

Andrei Moloce, din Calafindești, a fost condamnat definitiv pentru implicarea în înșelăciuni prin metoda ”accidentul”, însă este fugar, astfel că Poliția Română i-a publicat fotografia și așteaptă date despre unde s-ar putea afla tânărul.

Andrei Moloce ridica sume de bani de la suceveni înșelați prin telefon de deținuți închiși în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași.
Acesta a comis faptele în 2015, la puțin timp după ce fusese eliberat chiar din Penitenciarul de la Iași, unde executase o condamnare pentru fapte de furt, vătămare corporală și distrugere. Întors în libertate, acesta rămăsese în strânsă colaborare cu cei închiși în continuare la Iași, cei mai mulți pentru fapte de mare violență.

Anchetatorii au avut date certe că Moloce a ridicat suma de 3.200 de lei, de la o femeie din Grănicești, care a fost înșelată prin metoda ”accidentul”.
Femeia de 41 de ani a fost sunată pe telefonul fix de un individ care i-a spus că este comisar de poliție și a anunțat-o că fratele ei a provocat un accident de circulație în municipiul Suceava, în urma căruia doi copii minori au fost răniți.
Pentru a „rezolva” cazul, a explicat escrocul de la telefon, este nevoie de suma de 550 de euro, care să-i fie oferită tatălui copiilor răniți.
Disperată, femeia a luat 3.200 de lei, toți banii mamei sale, și s-a deplasat în centrul comunei Grănicești, unde, la indicația celui care a sunat-o, s-a întâlnit cu Andrei Moloce, care i-a luat banii.
În total, în dosarul în care a fost judecat Moloce au fost patru părți vătămate.

Atrag atenția prejudiciile mari, 11.000 lei într-un caz sau 7000 de lei în cazul altei victime.

Tânărul a încasat pedeapsa destul de severă în condițiile în care a comis faptele de înșelăciune în stare de recidivă post-executorie.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *