Current track

Title

Artist


Admitere 2020: Elevii suceveni au aflat liceele la care au fost repartizaţi

#Postat de on iulie 10, 2020

Absolvenții claselor a VIII-a din judeţul Suceava au aflat astăzi, 10 iulie, care este liceul și specializarea unde au fost admiși în urma repartizării computerizate, în funcție de notele de la evaluarea națională și a mediilor din gimnaziu.

La Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, nota cea mai mare de admitere la Secția Matematică – Informatică a fost de 9,92, iar cea mai mică, 9,05, în total 56 de candidați. La secția Științe ale Naturii, s-a intrat cu medii cuprinse între 9,99 și 8,96 (56 de candidați), la Științe sociale, nota cea mai mare a fost 9,69 și nota cea mai mica de intrare a fost 8,80 (56 de candidați). Iar la Filologie, cea mai mare notă a fost 9,79, iar cea mai mică 8,55 (25 de candidați). Mai multe amănunte, AICI

13 elevi suceveni au intrat cu media 10 la liceu

Ei au obținut 10 la evaluarea națională și media generală 10 de absolvire a claselor V-VIII. Opt dintre aceștia au optat pentru Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, specializările Științe ale Naturii (3) şi Matematică-Informatică (5). Alți trei elevi de 10 au ales să studieze la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, specializările Științe ale Naturii (1) și Matematică-Informatică (2). Un alt elev de 10 a ales să continue studiile la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus. (Rezultatele, AICI)

Cei 13 elevi care au intrat cu media 10 la liceu provin de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, Școala Gimnazială „Alexandru Ion Cuza” Fălticeni, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava.

4.630 de elevi suceveni, repartizați în învățământul liceal de stat

În județul Suceava, conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Ioan Cezar Anuței, au fost repartizați 4.630 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 2.460 de candidați la filiera teoretică și 2.170 de candidați la filiera tehnologică. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 326 de elevi la specializări vocaţionale; 120 de elevi în învăţământul militar; 21 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă; 5 elevi pe locurile alocate candidaților cu Cerințe Educaționale Speciale (CES).

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie, candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

„200 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională”, a completat prof. Cezar Anuței.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *