Current track

Title

Artist


”PSD și Sorin Brașoveanu, președintele C.J. Bacău, refuză să aloce fonduri pentru drumul de la Gura Văii”

#Postat de on iulie 8, 2020

Cei peste  4.700  de locuitori ai comunei Gura Văii și ai localităților învecinate, care tranzitează DJ 119 Onești – Gura Văii vor fi obligați să facă în continuare slalom printre gropi, după ce majoritatea PSD din Consiliul Județean Bacău, în frunte cu președintele Sorin Brașoveanu, a refuzat, la ultima ședință de consiliu, să aloce fondurile necesare.

Pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre, prin care consilierilor județeni li s-a solicitat să fie de acord cu prelungirea la 12 ani a unui împrumut contractat de CJ Bacău, pentru modernizarea unor drumuri din județ. ”Consilierii liberali au venit cu un amendament și au propus ca lista de investiții să cuprindă și reabilitarea drumului judetean DJ 119 Gura Văii – Onești, pe o lungime de opt kilometri, unde se circulă infernal. Drumul este plin de gropi, locuitorii s-au săturat de acest chin și de umilința la care sunt supuși, dar CJ Bacău refuză alocarea de fonduri, doar pentru că primarul din Gura Văii este liberal. Dacă până acum mai aveam vreun dubiu, acum lucrurile sunt clare: PSD și Sorin Brașoveanu au dat dovadă de rea-voință și de sfidare la adresa unei comunități, dar și a tuturor celor care tranzitează zona”, a declarat Gabriel Grițcu, consilier județean din partea PNL Bacău.

Consilierii județeni liberali consideră că și demersul în sine, de a îndatora județul pentru o perioadă de 12 ani, în condițiile în care există suficiente fonduri europene sau guvernamentale, care ar fi putut rezolva problemele,  este o dovadă a proastei gestionări a județului. Conducerea CJ Bacău a apelat la cea mai facilă cale, cea a împrumutului, în loc să scrie proiecte și să atragă fonduri europene, care să ducă la dezvoltarea localităților și a întregii zone. O practică pesedistă, păguboasă și care ridică serioase semne de întrebare, a declarat Grupul Consilierilor județeni PNL Bacău.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *