Melodia curentă

Titlu

Artist


Producătorii locali, românii, rămân cu marfa nevândută

Scris de pe iulie 7, 2020

 7 iulie 2020,

În perioadele în care există marfă românească din abundenţă,   importurile de legume  și  fructe au crescut în România.

În topul produselor  importate sunt legumele congelate, cartofii, morcovii, legumele păstăi uscate şi tomatele și  fructele.

 Rezultatele unui studiu realizat de Cooperativa Ţara Mea arată că importul de legume a fost consemnat inclusiv în lunile iulie – august 2019, când România abundă de legume autohtone, scrie Agerpres.

 „N-ar fi nici o problemă, spun specialiştii, dacă exporturile în aceeaşi perioadă ar fi mult mai mari decât importurile (…) Din păcate, producătorii de legume români sunt concuraţi puternic şi chiar în plin sezon de importuri. Şi nu vorbim neapărat de legume proaspete, ci şi de legume congelate, care, în iulie 2019 de exemplu, au avut cea mai mare pondere în total importuri realizate de ţara noastră. Se importă de toate, iar cel mai grav, acest lucru se întâmplă inclusiv în perioadele în care există marfă românească din abundenţă. Ori, cel care suferă, în primul rând, este producătorul român, care de multe ori rămâne cu marfa nevândută”, susţin realizatorii studiului.

Doar la nivelul lunii iulie 2019, România a importat o cantitate de 25.635 tone de legume, în valoare de 20,6 milioane de euro, în celelalte luni au fost înregistrate valori oarecum similare, deşi producţia locală este în plin sezon.

Principalii furnizori de legume au fost Olanda şi Polonia, cu peste 10.000 de tone, urmate de Turcia, Germania, Franţa, Grecia, Ungaria, Spania, Italia şi Egipt.

Sursa: https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/romania-importa-legume-jumatate-miliard-euro-timp-producatorii-locali-raman-marfa-nevanduta-1_5f04745e5163ec4271bc9613/index.html


Opiniile cititorului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Citește și