Current track

Title

Artist


Ministrul Educației: Din toamnă, școală la cort sau în containere!

#Postat de on iulie 7, 2020

Monica Anisie, mereu surprinzătoare. Aflată ieri în periplu la două televiziuni naționale, ministrul Educației a declarat că unul dintre scenariile luate în calcul este că din anul școlar viitor distanțarea socială în școli ar putea fi respectată cu ajutorul corturilor sau al containerelor. Monica Anisie a recunoscut că, din toamnă, atunci când toți copiii vor reveni în bănci, va fi imposibil de păstrat distanța. Școlile nu au suficient spațiu pentru ca numărul de elevi dintr-o clasă să poată fi micșorat.

Spațiu în plus ar putea fi obținut prin montarea unor corturi sau containere în curți, potrivit digi24.ro.

Un alt scenariu posibil, a mai spus ministrul Educației, la B1TV, este împărțirea elevilor în două grupe care să meargă, prin rotație, la școală.

Cum se vor face orele

Grupa de elevi care va rămâne acasă va face cursuri online. Acestea sunt însă propuneri, o decizie finală încă nu a fost luată.

„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta. Iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri. Dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *