Current track

Title

Artist


Reguli noi pentru unităţile sportive

#Postat de on iulie 1, 2020

Reguli noi pentru unităţile sportive


Guvernul României a stabilit noi norme pentru desfăşurarea activităţii fotbalistice din ţară, valabile de la 1 iulie.
   Vor fi permise organizarea şi desfăşurarea antrenamentelor şi cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea condiţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii .

Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare. Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi.  Igienizarea mâinilor este obligatorie înainte şi după antrenament.

În timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se va face ori de câte ori este posibil, în momentele de pauză. Atunci când este posibil, dar cel puţin o dată la 15 minute, mingea şi/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanţe dezinfectante avizate.

Materialele sportive vor fi dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire.

Echipamentul folosit în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură de minimum 80°C.În urma consultărilor avute cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comisia Medicală a FRF a elaborat Protocolul pentru reluarea antrenamentelor, Protocolul pentru reluarea competiţiilor şi Protocolul pentru redeschiderea bazelor sportive şi reluarea antrenamentelor colective pentru copii şi juniori, acesta din urmă fiind cel mai recent demers iniţiat de FRF.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *