Current track

Title

Artist


Pentru prima oară în istoria examenului, rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea să fie anonimizate

#Postat de on iunie 17, 2020

Pentru prima oară în istoria examenului, rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea să fie anonimizate

În premieră, rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea fi anonimizate. Ministerul Educației: Comisiile din centrele de examen vor informa astăzi candidații că „rezultatele vor fi afișate anonim”.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea să fie anonimizate, pentru prima oară în istoria examenului. Ministerul Educației a trimis ieri o notă către comisiile județene de Evaluare Națională, prin care le transmite profesorilor din centrele de examen să îi informeze pe elevi “că rezultatele vor fi afișate anonim”.
 Elevii vor afla astăzi, la examenul de Matematică, codurile individuale în dreptul cărora vor fi publicate notele lor, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro . Contactat de Edupedu.ro, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, a declarat că în cursul zilei de ieri a avut o întâlnire online cu reprezentanții Ministerului Educației, care “ne-au adus la cunoștință că există posibilitatea anonimizării rezultatelor, pentru părinții care nu vor ca notele obținute de copii să fie publice”.Nota Ministerului Educației, semnată de directorul general al instituției, prevede însă anonimizarea totală a rezultatelor, indiferent de opțiunea părinților.   Potrivit surselor Edupedu.ro, schimbarea vine după ce Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal ar fi cerut Ministerului să respecte regulamentul GDPR, ignorat până acum.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *