Current track

Title

Artist


Bulgaria, decizie de ultimă oră

#Postat de on iunie 14, 2020

Bulgaria, decizie de ultimă oră

Stare de urgență la granița cu România. Bulgaria, decizie de ultimă oră

Bulgaria a prelugit starea de urgență instaurată pe teritoriul țării din cauza numărului de infectări în creștere. Drept urmare au fost emise noi reguli pentru perioada următoare cu scopul de a stopa răspândirea pandemiei.

Până când a prelugit Bulgaria starea de urgență  -30  IUNIE

    Ministrul Sănătății a anunțat care sunt cele patru reguli noi ce vor fi instaurate pe teritoriul țării până la expirarea stării de urgență.  
Prima măsură impune carantina obligatorie sau izolarea timp de 14 zile pentru persoanele care ajung pe teritoriul Bulgariei din următoarele țări: Suedia, Marea Britanie, Belgia, Portugalia, Olanda, precum şi din toate ţările terţe (din afara UE), cu excepţia Serbiei, Bosniei şi Herţegovinei şi Muntenegrului, se arată în ordinul emis de ministrul Sănătăţii.   Cea de-a doua măsură impusă pe teritoriul Bulgariei prevede faptul că în perioada 15-30 iunie discotecile, barurile, cluburile de noapte și celelalte localuri de acest gen rămân închise.
   Evenimente sportive în aer liber şi interior pot avea loc doar cu ocuparea în proporţie de 50% a capacităţii tribunelor şi scaunele sunt rearanjate pentru a lăsa un loc gol pe fiecare parte a unui spectator sau pentru a menţine spectatorii la 1,5 m de unul de unul. Regula se aplică și pentru: congrese, conferinţe, seminarii, expoziţii, spectacole teatrale, concerte şi alte evenimente live, cursuri de dans, etc.  Personalul din transportul public, precum și pasagerii au în continuare obligativitatea de a purta mască, precum și personalul din farmacii, vizitatorii şi personalul de la unităţile de tratament medical. Perioada de izolare obligatorie la domiciloiu pentru persoanle infectate, după externarea din spital va fi de 14 zile, în loc de 28, cât era până acum.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *