Current track

Title

Artist


Filmul „Pe aripile vântului”, considerat rasist, a fost retras de pe platforma HBO Max / BBC

#Postat de on iunie 11, 2020

Filmul „Pe aripile vântului”, considerat rasist, a fost retras de pe platforma HBO Max / BBC

Amazon Kindle este un dispozitiv cu care se pot citi cărți electronice. Compania a fost fondată în anul 1994 de către  Jeff   Bzos. Marile platforme distribuitoare de filme și seriale TV au început să scoată din listă producții considerate ca având conținut rasist. Pe aripile vântului, unul dintre cele mai vizionate filme din istorie, a fost scos de pe platforma HBO Max, iar serialul Little Britain a fost eliminat de pe Netflix și BBC.  

   Pe aripile vântului, lansat în 1939, este considerat un clasic și apare în toate topurile cu cele mai bune filme făcute vreodată. Pe lîngă povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul Războiului de secesiune, filmul portretizează și sclavia negrilor într-un mod „îndulcit”, lucru care a atras numeroase critici de-a lungul vremii, scrie CNN. 
  „Pe aripile vântului este produsul timpului său și conține prejudecăți rasiale care, din păcate, erau ceva comun în societatea americană. Aceste prejudecăți erau greșite atunci și sunt greșite și astăzi, așa că am decis că este iresponsabil din partea noastră să difuzăm în continuare filmul fără a explica și denunța aceste prejudecăți”, a declarat un purtător de cuvânt al HBO Max pentru CNN.

   Acestea nu sunt singurele măsuri radicale luate în urma protestelor din SUA, în urma uciderii lui George Floyd. În Anglia, statuia unui filantrop din secolul al XVII-lea, care a fost și negustor de sclavi, a fost dărâmată și aruncată în mare.  Și în Belgia, una din statuile regelui Leopold al II-lea, responsabil de genocid în rândul populației de culoare din Congo, a fost înlăturată  dintr-un scuar din Anvers.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *