Current track

Title

Artist


4,5 milioane de măști, pentru 90.000 de suceveni cu venituri mici

#Postat de on iunie 4, 2020

 

Numărul de persoane din categoriile care au dreptul să primească măști faciale gratuit este aproape egal cu cel al locuitorilor din municipiul reședință de județ. Prefectura Suceava a informat, joi, printr-un comunicat de presă, că DSP a centralizat datele transmise de cele 114 unități administrativ-teritoriale de pe raza județului, rezultând un număr de 90.000 de persoane vulnerabile, care se încadrează în categoria celor care vor primi gratuit câte 50 de măști de protecție. Astfel, DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătății 4,5 milioane de măști de protecție.

Prefectura a precizat că măştile vor fi distribuite beneficiarilor de către autorităţile publice locale, cu ajutorul asistenţilor medicali comunitari, mediatorilor sanitari, asistenţilor sociali sau altor angajaţi din cadrul serviciului public de asistenţă socială, în termen de maximum 3 zile de la primire.

Conform legislației, categoriile de familii şi persoane defavorizate care pot beneficia de această măsură sunt următoarele: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat; persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *