Ne puteti urmări și pe:

Sursa: https://www.lefigaro.fr/sciences/du-robinet-filtree-en-bouteille-quelle-eau-faut-il-boire-20200113

De ce este mai bine să bei apă de la robinet decât apă filtrată sau îmbuteliată, în Franța

De ce este mai bine să bei apă de la robinet decât apă filtrată sau îmbuteliată, în Franța

Cea mai sănătoasă și cea mai potrivită apă pentru nevoile noastre este, fără îndoială, apa de la robinet. Și mai bine evitați ulcioarele cu filtru.[ De Gilbert Deray Publicat pe 13 ianuarie 2020 la 12:09, actualizat pe 14 ianuarie 2020 la 13:01] Chiar dacă uneori o gustați, cantitatea de clor din apa de la robinet este foarte mică și netoxică. Chiar dacă uneori o gustați, cantitatea de clor din apa de la robinet este foarte mică și netoxică.

                       Apă de robinet, cea mai controlată mâncare din lume!

Apa de la robinet este pusă la dispoziția noastră după tratamente specifice, care includ denitrarea prin rășini schimbătoare de ioni și îndepărtarea pesticidelor prin procese de filtrare a carbonului activat. Acest lucru îl face să fie cel mai controlat aliment din lume. Riscurile sale potențiale constau în adăugarea de clor, plumb legat de trecerea în conducte și de posibilitatea contaminării bacteriene și de către poluanții externi (plastic, pesticide, aluminiu, medicamente …):

Chiar dacă o gustați uneori, cantitatea de clor este foarte scăzută și netoxică, echivalent cu o picătură în cinci băi de 200 de litri. Acest lucru este suficient pentru a distruge ultimele bacterii care ar putea rămâne acolo și păstrează calitatea bacteriană a apei pe tot parcursul său. Prin urmare, clorul este esențial și îl poți face să dispară introducând apa la frigider pentru o oră. [Citește și: Ce se întâmplă dacă am începe… cu apă de la robinet? ]

https://www.lefigaro.fr/sciences/du-robinet-filtree-en-bouteille-quelle-eau-faut-il-boire-20200113

 

Ne puteti urmări și pe: