Current track

Title

Artist


Agregate minerale exploatate fără autorizaţie din albia râului Suceava

#Postat de on aprilie 28, 2020

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava au identificat, pe raza comunei Gălăneşti, mai multe utilaje care exploatau ilegal agregate minerale din albia minoră a râului Suceava. Din verificările efectuate pe teren şi a măsurătorilor topogeodezice, a rezultat un volum de agregate minerale de circa 800 metri cubi exploatate fără aprobările necesare.

Persoana juridică responsabilă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 80.000 lei. De asemenea, SGA Suceava va proceda la recuperarea prejudiciului creat, aplicând de 10 ori contribuţia pentru materialul excavat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române atenţionează cetăţenii şi persoanele juridice că starea de urgenţă determinată de răspândirea noului coronavirus nu poate constitui motiv de încălcare a legislaţiei în domeniul apelor. „Orice activitate care are legătură cu apele se poate realiza numai dacă titularul deţine acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituţia noastră”, se menţionează într-un comunicat.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *