Current track

Title

Artist


Încă doua site-uri românești au fost închise pentru că au difuzat fake-news-uri despre coronavirus

#Postat de on aprilie 24, 2020

Încă doua site-uri românești au fost închise pentru că au difuzat fake-news-uri despre coronavirus
Grupul de Comunicare Strategică este autoritatea care decide închiderea de site-uri de știri pentru publicarea de știri false. Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații (ANCOM) a decis să închidă încă două site-uri pentru transmiterea de informații false cu privire la coronavirus: site-urile romania-veche.ro și justitiarul.ro.
Încă doua site-uri românești au fost închise pentru că au difuzat fake-news-uri despre coronavirus

Decretul prezidențial pentru prelungirea stării de urgență a permis ANCOM-ului să ceară închiderea celor două site-uri.
Firma NetDesign SRL din Bistrița și compania pot contesta decizia ANCOM. Site-ul romania-veche.ro a publicat pe 17 aprilie un articol unde este „negată existența COVID-19 și a sugerat că situația înregistrată ar fi o conspirație prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organism prin intermediul vaccinurilor”.
„Adevărul din spatele virusului: Armata americană și Defender Europe 20″, „Europe Defender 20 sau începuturile unui nou război mondial?”, „Exercițiu militar sau operațiune secretă? Ce caută soldații americani în Verona, fără măști?” sunt alte articole considerate de ANCOM că nu respectă adevărul, mai ales în aceste zile când omenirea e amenințată de neiertătorul virus, îngrijorată de lipsa ploilor, de lipsa locurilor de muncă…
„Isteria Covid: Pretext pentru legi abuzive și limitarea drepturilor omului”, publicat pe 7 aprilie, articol ce a atras atenția autorităților, a fost motivul închiderii site-ului justitiarul.ro.
„Se induce ideea că pandemia de SARS-COV-2 ar fi creată articial și că, în realitate, nu există niciun pericol”.
Publicațiile on-line, unde se publică lucruri neconforme cu realitatea sunt de blamat. Autoritățile naționale își fac pe deplin datoria și protejează populația de știrile false, neîntemeiate, alarmiste.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *