Current track

Title

Artist


ANM  a emis un COD GALBEN de vânt puternic pentru județul Neamț

#Postat de on aprilie 24, 2020

ANM  a emis un COD GALBEN de vânt puternic pentru județul Neamț

Vineri, 24 aprilie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo (cod galben) de vreme severă pentru județul Neamț. Avertizarea intră în vigoare de mâine, 25 aprilie, ora 10:00 și este valabilă până la ora 23:00.

,,Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și temporar 70…85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei de sâmbătă (25 aprilie) în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei. În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h.

Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45…55 km/h.

În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.”, potrivit ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

foto cu caracter ilustrativ


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *