Current track

Title

Artist


Vocea ONG-urilor, băcăuanul André Muit i-a atras atenția ministrului muncii

#Postat de on aprilie 23, 2020

Băcăuanul André Muit, iubit și cunoscut de băcăuani ca președinte al Asociației Betania, deține și postul de președinte FONSS. (Federatia Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale) 

Supărat, pe bună dreptate, si-a spus punctul de vedere cu privire la faptul ca recent, ministrul muncii, Violeta Alexandru, a afirmat pe pagina sa oficiala de ministru: „din păcate, ajutorul din comunitate, inclusiv prin aportul entităților neguvernamentale, a fost firav. Până acum. Am văzut puține comunități mobilizate, punând laolaltă resurse și dorință de a lupta împreună. În multe cazuri s-a optat exclusiv pentru accesarea măsurilor de sprijin oferite de Guvern.”

În semn de protest, s-a înființat și o pagină de Facebook cu titulatura:” AJUTĂ UN MINISTRU”

https://www.facebook.com/109842670639085/posts/132446651712020/

Declarația doamnei ministru:
” Sprijinul statului oferit în această perioadă, prin șomaj tehnic, prin garanții credite, etc. trebuie completat de un sprijin mai pronunțat din comunități, pentru nevoile acestora, nevoi care vor trebui re-evaluate printr-un dialog cu toate părțile interesate. Din păcate, ajutorul din comunitate, inclusiv prin aportul entităților neguvernamentale, a fost firav. Până acum. Am văzut puține comunități mobilizate, punând laolaltă resurse și dorință de a lupta împreună. În multe cazuri s-a optat exclusiv pentru accesarea măsurilor de sprijin oferite de Guvern.

Normal ar fi ca cei care au lucrat la stat, în această perioadă, să fi simțit un fel de patriotism guvernamental despre care văd că se vorbește mult în alte țări. Până la urmă, medici, polițiști, angajații din sistemul public (cei care nu au fugit în fața greutăților, am mai avut și așa ceva!) trebuie să fi simțit importanța ajutorului dat oamenilor în nevoie – o funcție a sistemului public care se atrofiase. Îmi doresc ca sistemul public să respecte mai mult mediul privat și sacrificiile prin care acesta trece. El este cel care va reporni motoarele economiei.

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: până în acest punct, Guvernul, alături de Președintele Iohannis, au gestionat singuri criza. Eu, personal, am comunicat, cât am putut, cu câțiva reprezentanți ai altor partide, sunt convinsă și alți colegi au făcut la fel, dar adevărul este că Guvernul a fost lăsat singur să gestioneze și, eventual, să încaseze. Cu alte cuvinte, unii cu munca, alții cu obiective electorale clare. Asta spune foarte mult. Greu cu mizele naționale care unesc forțele politice. Doi oameni simpli care nu s-au văzut niciodată se ajută la greu, fără nicio rezervă. În politică, până se termină calculele de făcut, poate trece criza. Păcat.

Criza a arătat că avem mult mai multe categorii vulnerabile și în disperată nevoie de ajutor decât era evident. Și că ajutorul pentru aceste categorii nu se rezumă la bani. Pentru mine, lipsa posibilității, astăzi, de a veni, de exemplu, în sprijinul familiilor monoparentale, în afara punerii la dispoziție a unor fonduri pentru a le suplimenta veniturile în această perioadă grea, a fost cea mai grea încercare. În condițiile în care nici din comunitate nu a venit un sprijin real.

Nu rezolvăm lucrurile prin izolare internațională. Cei care speculează starea de fapt pentru a sugera închiderea granițelor României sunt de-a dreptul periculoși. Da, măsuri de prevenție și protecție dar Nu izolare. Atenție la aceste discursuri, aparent prind bine, dar efectele lor sunt dezastruoase pe termen mediu și lung.”

Vom pregăti, împreună, măsuri adaptate situației actuale și perspectivelor imediate.”


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *