Current track

Title

Artist


Klaus Iohannis anunță relaxarea restricţiilor impuse de starea de urgenţă, începând cu 15 mai

#Postat de on aprilie 22, 2020

Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, când se vor relaxa o parte din restricțiile impuse de autorități pentru stoparea propagării pandemiei de coronavirus, începând cu restricțiile privind deplasările individuale. Anunţul a fost făcut astăzi de președintele Klaus Iohannis, care a susţinut o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Potrivit şefului statului, de pe 15 mai se va renunța la declarațiile pe proprie răspundere în ceea ce privește deplasările individuale, dar o serie de interdicții vor rămâne în vigoare, cum ar fi cele privind adunările publice. O altă măsură este legată de masca de protecție. După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când foloseşte transportul public în comun. „Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a anunțat de asemenea un plan de relaxare a condițiilor de carantină „pas cu pas”, spre „noua normalitate”, în condițiile în care specialiștii spun că „virusul nu va dispărea” și „va trebui să găsim o modalitate de trăi” cu el. Declaraţia integrală a preşedintelui Iohannis poate fi urmărită AICI


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *