Current track

Title

Artist


Șoferi beţi umplă noaptea pe șoselele judeţului, în plină pandemie de coronavirus

#Postat de on aprilie 15, 2020

În plină pandemie de COVID-19, unii suceveni se urcă beţi la volan şi pleacă la plimbare noaptea, în ciuda restricţiilor de circulaţie instituite pe perioada stării de urgenţă. Este şi cazul unui bărbat de 46 de ani din comuna Berchişeşti, care, marţi noaptea, a pierdut controlul asupra volanului şi s-a oprit cu maşina într-un şanţ din centrul satului.

Accidentul a fost anunţat în jurul orei 4:30. Poliţiştii din Gura Humorului ajunşi la faţa locului au identificat, în șanțul lateral dreapta a sensului de mers Berchișești – Drăgoiești, o autoutilitară şi pe conducătorul auto implicat în evenimentul rutier. Cum mirosea puteric a alcool, bărbatul a fost invitat să sufle în etilotest, care a indicat 0,81 mg/l alcool pur în aerul respirat. I s-a întocmit dosar penal. Întrucât nici şoferul, nici pasagerul din autoutilitară, nu au putut justifica prezența la acea oră și în acel loc, au fost sancționați contravențional conform Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Un alt caz s-a petrecut puţin după miezul nopţii, când o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control, pe drumul judeţean 176,  în localitatea Frumosu, autoturismul condus de un bărbat de 33 ani, din comuna Preutești. Şoferul mirosea a alcool, iar etilotestul a arătar 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, conducătorul auto şi cei doi pasageri din autoturism  nu au putut justifica prezența la acea oră și în acel loc, aşa că au fost sancționați contravențional.

Tot marţi noaptea, în jurul orei 22:40, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control, în localitatea Prelipca, autoturismul condus de un localnic de 24 de ani. Şi el s-a ales cu dosar penal, etilotestul indicând 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *