Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale dimineții: „Începe fiecare zi cu o nouă speranță, lasă amintirile urâte în urmă și ai credință pentru o zi de mâine mai bună!”

#Postat de on martie 26, 2020

 Știrile pozitive ale dimineții:

– Deși numărul cazurilor a depășit 37.000, Germania reușește să-și păstreze rată deceselor la 0,5%.

– Numărul cazurilor noi din Italia și numărul deceselor a scăzut ieri, comparativ cu ziua precedentă.

– Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că testarea persoanelor din aglomerările urbane mari va începe cu Bucureştiul şi se va face în etape, în primul rând fiind vizat personalul medical.

– Ministrul Fondurilor Europene a anunțat că 682 milioane euro din bani europeni au fost alocate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

– Ministerul Apărării Naţionale a solicitat NATO desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti.

– Crucea Roşie Română anunţă că a cumpărat zece aparate de testare rapidă Covid-19 şi 300 de kituri de testare din donaţia OMV Petrom de 1 milion de euro.

– Ministerul Sănătăţii a anunțat că cei de la Carrefour România vor asigura, în următoarea lună, alimente pentru spitalele din ţară, aflate în prima linie în lupta cu Covid-19.

– Ordinul privind procedura de acordare a Certificatului de Situație de Urgență firmelor a căror activitate a fost afectată de epidemia de coronavirus a apărut în Monitorul Oficial. Firmele vor putea solicită, online, documentul care le acordă posibilitatea să-și trimită angajații, sau o parte a acestora, în șomaj tehnic suportat de stat.

– Liderii UE vor discuta azi un plan similar cu planul Marshall pentru susținerea economiei europene afectate de pandemie. Anunțul a fost făcut aseară de Charles Michel, președintele Consiliului European. Planul Marshall a fost implementat după al Doilea Război Mondial și a ajutat la refacerea Europei.

– Nivelul transmiterii noului coronavirus în Olanda a încetinit în mod semnificativ, unde o persoană infectată contaminează în prezent doar o singură altă persoană, faţă de două persoane anterior, potrivit unor estimări, a anunţat miercuri Institutul Naţional olandez de Sănătate Publică.

– Parlamentarii germani au votat ieri în favoarea suspendării, pentru prima dată, a prevederii din Constituție referitoare la frâna datoriei, pentru a finanța un pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 miliarde de euro, menit să amortizeze efectele negative ale pandemiei de coronavirus.

– Programul Rabla Plus a demarat ieri cu cel mai mare buget de când există programul: 140 de milioane de lei. Prima pentru achiziționarea unei mașini electrice rămâne cea mai mare din Europa, ~ 10000 euro.

– Cehii și-au confecționat măști de protecție acasă, într-un program susținut de vedete de televiziune și materiale video care arată cum se poate face o astfel de masca. Cehia are peste 1600 de cazuri și 6 morți.

– Angajații bulgari aflaţi în concediu fără plată din cauza Covid-19 vor putea primi împrumuturi rapide, fără dobândă, fără garanții, în valoare de până la 750 de euro.

– 68% dintre români spun că ar participa că voluntari în echipele de salvare dacă în localitatea lor ar există un număr mare de îmbolnăviri. (Sondaj)

– 6 din 10 români susțin că ar dona bani pentru amenajarea spitalelor sau pentru dotarea lor în scopul gestionării COVID – 19. (Sondaj)

– 8 din 10 români declară că acțiunile autorităților centrale din România le dau sentimentul că pandemia va fi depășită. (Sondaj)

– Rată spitalizărilor în statul New York a scăzut. Acum câteva zile, numărul internărilor se dublă la fiecare două zile, acum se dublează la 4,7 zile.

– Un laborator din Singapore susține că a dezvoltat un test care poate diagnostica Covid-19 în 5 minute.

– Cristiano Ronaldo şi impresarul său au donat trei unităţi de terapie intensivă unor spitale din Portugalia

– Companiile Enel din România donează 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea spitalului Matei Balș în lupta împotriva COVID-19.

– Elveţianul Roger Federer a anunţat că a donat alături de soţia să Mirka un milion de franci elveţieni familiilor care au cel mai mult nevoie de susţinere în această perioadă.

– Clubul Inter Milano a strâns donaţii de 658.000 de euro pentru lupta împotriva coronavirsului.

Extra:

– Vladimir Putin amână din cauza coronavirusului referendumul care i-ar asigura puterea și după 2024.

– Asistentele de la un spital din New York au folosit saci de gunoi pe post de echipament de protecție.

– Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că a pregătit un protocol, cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru un program inovativ prin care să fie testaţi pentru coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, care vor merge din uşă în uşă. Populația Bucureștiului are minim 2 milioane locuitori. Nicio țară din lume nu a testat până acum 500.000 de persoane. România speră să testeze 2000-2500 de persoane pe zi de săptămâna viitoare.

Bonus: Președintele Argentinei a anunțat online că a suspendat carantina pentru Zână Măseluță după ce un băiat de 8 ani, care și-a pierdut dintele, a fost trist că zâna nu-l va putea vizita, fiind blocată în casă.

Sursa: Orlando Nicoara 

 

 

The post Știrile pozitive ale dimineții: „Începe fiecare zi cu o nouă speranță, lasă amintirile urâte în urmă și ai credință pentru o zi de mâine mai bună!” appeared first on JurnaldeBacau.ro.