Current track

Title

Artist


Staţiile de aşteptare pentru transportul public de persoane vor fi modernizate, la Piatra Neamţ

#Postat de on februarie 26, 2020

Staţiile de aşteptare pentru transportul public de persoane vor fi modernizate, la Piatra Neamţ

 

Marţi, 25 februarie 2020, primarul Dragoș Chitic a semnat contractul privind proiectarea și execuția pentru unul dintre cele 32 de proiecte din fonduri nerambursabile pregătite de municipalitatea pietreană, respectiv „Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transportul public de persoane”.

foto: facebook

Următorul pas, firesc după semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele din fonduri nerambursabile, este semnarea contractelor privind proiectarea și execuția, în urma finalizării procedurilor de licitație. A fost semnat contractul privind proiectarea și execuția pentru unul dintre cele 32 de proiecte din fonduri nerambursabile pregătite de municipalitatea pietreană, respectiv Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transportul public de persoane, încă un pas important in implementarea conceptului de Smart City.

Vom avea în Piatra Neamț 80 de stații de așteptare inteligente, cu panouri informative conectate în timp real la mijloacele de transport pentru călători, cu panouri fotovoltaice pentru independență energetică, conexiune wireless la internet și camere de supraveghere video.”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

 

Potrivit municipalităţii pietrene, valoarea totală a investiției este de 21.165.523 lei, finanțată în proporție de 98% din fonduri europene, cu o contribuție proprie a municipalității pietrene de doar 2%.

 

Articolul Staţiile de aşteptare pentru transportul public de persoane vor fi modernizate, la Piatra Neamţ apare prima dată în Jurnal de Neamt.