Current track

Title

Artist


Reparații capitale, modernizare și eficiență energetică la Spitalul Municipal ”Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești

#Postat de on februarie 24, 2020

Spitalul Municipal ”Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești va beneficia de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Bacău pentru ”Reparații capitale, modernizare și eficiență energetică”.

Lucrările de reparații și modernizări de la Spitalul din Onești vor fi realizate cu fonduri europene, proiectul fiind unul câștigător în cadrul schemei de finanțare prin Programul Operațional regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 5,8 milioane de euro, bani asigurați prin POR, la care se adaugă o contribuție proprie de 919 000 de euro (inclusiv TVA). Deoarece suma reprezentând contribuția proprie este foarte mare pentru bugetul Primăriei Onești, Consiliul Județean va acorda sprijin, acoperind din bugetul propriu 95% din sumă.

Beneficiile realizării investiției se reflectă în reducerea costurilor de întreținere a imobilelor, a emisiilor de bioxid de carbon, creșterea eficienței energetice a clădirilor spitalului, fiind îmbunătățite astfel condițiile asigurate celor 160.000 de pacienți/an, beneficiari ai serviciilor medicale acordate care provin atât din municipiul Onești, orașele Tg. Ocna, Slănic Moldova, Dărmănești, cât și din zona rurală limitrofă.

Suportul financiar al Consiliului Județean vine să se adauge investițiilor de peste 3,2 milioane de euro, pe care instituția le-a realizat în decursul ultimilor ani în spitalul oneștean printre care amintesc reabilitarea și modernizarea Compartimentului de Primiri Urgențe, în valoare de 1,5 milioane de Euro, finanțarea fiind asigurată în proporție de 95% de Consiliul Județean precum și modernizarea secțiilor de medicină internă, neurologie și ORL-oftalmologie, investiție de 1,7 milioane de euro, finanțată 90% de Consiliul Județean”, a subliniat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

În prezent se lucrează la reabilitarea sediului Serviciului de Ambulanță din Onești, valoarea proiectului fiind de aproape 300 000 de Euro.

#DinGrijăPentruSănătateaOneștenilor #DinGrijăPentruBătrâniiNoștri

#DinGrijăPentruSănătateaOneștenilor#DinGrijăPentruBătrâniiNoștriÎn Municipiul Onești derulăm următoarele proiecte în sectorul de sănătate publică, aflate în diferite faze de implementare, cofinanțate din fonduri nerambursabile UE, guvernamentale și de la bugetul local:❗ “Reparatii capitale, modernizare și eficientizare energetică Spital Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești” (28.855.393 lei – POR 2014-2020, Axa Prioritară 3)❗“Centru de excelenţă pentru instruirea personalului medical“ (10.998.783 lei) ❗“Dotare infrastructură Ambulatoriu integrat” (10.641.062 lei – POR 2014-2020, Axa 8)❗“Reabilitarea secțiilor: Medicină Internă, Neurologie, ORL și Oftalmologie” (7.605.256 lei – Parteneriat Consiliul Judeţean Bacău și Consiliul Local al Municipiului Oneşti)❗„Extinderea şi modernizarea Compartimentului de Primiri Urgențe” (6.159.402,27 lei – Parteneriat Consiliul Judeţean Bacău și Consiliul Local al Municipiului Oneşti)❗„Reabilitare Sediu Ambulanță Onești și Reabilitare Ateliere Mecanic și Electric” (1.459.118 lei – Parteneriat Consiliul Județean Bacău – Consiliul Local al Municipiului Onești)❗ “Dotarea cu paturi moderne și mobilier a secțiilor Cardiologie, Ortopedie, Infecţioase, Neurologie și Terapie Intensivă (ATI)” (276.000 lei – bugetul local și bugetul Spitalului Municipal Onești)❗ “Înființare cabinet stomatologic în cadrul Policlinicii” (100.000 lei – bugetul local)Proiectul „Amenajare cămin pentru persoane vârstnice în municipiul Onești, județul Bacău” a fost finanțat din fonduri europene prin POR 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătățirea infrastructurii sociale . PROIECTE DEPUSE LA CNI SA:❗Construcție corp nou bloc operator și ATI;❗Reparații capitale, modernizare, eficientizare energetică și dotare – Corp bloc Materno – Infantil și Dermatologie;❗Reparații capitale, modernizare, eficientizare energetică și dotare – Corp clădire secție de Boli Infecțioase și Clădire Secție de Psihiatrie.

Publicată de Nicolae Gnatiuc pe Duminică, 23 februarie 2020

The post Reparații capitale, modernizare și eficiență energetică la Spitalul Municipal ”Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești appeared first on JurnaldeBacau.ro.