Current track

Title

Artist


GĂRILE din județul Bacău, verificate de PROTECȚIA CONSUMATORULUI! O amendă de 3.000 de lei și opt avertismente

#Postat de on februarie 21, 2020

 Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat, în perioada 06-07 februarie 2020, la nivel național, o serie de acțiuni de control care au  vizat condițiile de  transport pe căile ferate, precum și serviciile de alimentație oferite consumatorilor.
Au fost verificate șase gări și operatori economici care își desfășoară activitatea în incinta sau în apropierea gărilor din județul Bacău.

 Ca urmare a deficiențelor constatate, organele de control au dispus următoarele măsuri: aplicarea de 9 sancțiuni contravenționale, constând în 8 avertismente și o amendă contravențională în valoare de 3.000 lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor. S-au dispus două măsuri de oprire temporară a prestării serviciului.

 Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au constatat că: în spațiul destinat circulației călătorilor din incinta gărilor existau găuri în paviment, lipseau bucăți  de piatră/gresie; în zona peroanelor, băncile destinate călătorilor erau deteriorate;  peronul nu era înălțat și se află la o distanță destul de mare de tren, fiind îngreunat accesul în teren și punându-se în pericol securitatea călătorilor ; ferestrele sălilor de așteptare erau sparte și neigienizate, existând păsări în interiorul clădirii;  finisajele pasajelor subterane erau deterioarate, trepte ciobite, pereți / tavane scorojiți, cu infiltrații de apă.

Operatorii economici care își desfășurau activitatea în incinta sau în apropierea gărilor au fost sancționați pentru următoarele abateri: nu se realizează informarea consumatorilor cu privire la ingredientele alergene și unele produse erau neetichetate.

The post GĂRILE din județul Bacău, verificate de PROTECȚIA CONSUMATORULUI! O amendă de 3.000 de lei și opt avertismente appeared first on JurnaldeBacau.ro.