Current track

Title

Artist


Foto: „ȚEAPĂ” cu DEPOZITE bancare FICTIVE de MILIOANE de EURO ale unei rude decedate!

#Postat de on februarie 10, 2020

 Par de bună-credinţă, dar te lasă fără bunuri sau bani cât ai clipi. Se ajută de fotografii, extrase de cont false sau poveşti lacrimogene. Scopul final este acela de a face bani prin cele mai noi metode de escrocare. Iar unii români onești chiar îi cred. Şi rămân cu paguba.

 „Dați 150 de euro ca să deblocăm depozitul de 1.850.000 din bancă”

 Un astfel de episod a trăit zilele trecute un băcăuan, care a fost anunțat că a devenit milionar în euro peste noapte. Acesta a fost anunțat că o rudă de-a lui a murit în Republica Benin și este titularul unui depozit bancar de 1.850.000 de euro la Bank of Africa. Pentru a fi convingător, expeditorul mesajului  a anexat o copie după certificatul de deces al beneficiarului și chiar extrasul de cont care certifică suma respectivă. De aici încolo începe înșelăciunea. Presupusa rudă a primit un mesaj prin care destinatarul spune că pentru ridicarea sumei ar trebui vreo 650 de euro și chiar își arată bunăvoința în a-l ajuta:”am eu 400 de euro, îmi mai dă soția 100, dar ar mai fi necesari 150 de euro, pe care trebuie să îi trimiți ca să beneficiezi de suma din cont”. Altfel, după ce ar fi primit cei 150 de euro necesari „deblocării contului”, escrocul ar fi găsit alte pretexte de a cere infinit mai mulți bani.

 „Scrisoarea nigeriană”

 Potrivit polițiștilor, aceasta este o metodă clasică de înșelăciune, apărută în lume după 1990, dar puțin cunoscută în România. Se numește „Scrisoarea nigeriană” și e o metodă de fraudă pe internet cu multe variațiuni, în plasa căreia cad anual 50 de mii de oameni. E atât de profitabilă, că a ajuns la o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro doar în Nigeria, devenind a treia industrie aducătoare de venit, după petrol și textile. Zilnic, escroci din Nigeria, Benin, Coasta de Fildeș și din alte țări vest-africane trimit milioane de emailuri pe adrese din toată lumea așteptând răbdători ca doar câteva mii să le cadă în plasă. Emailurile sau mesajele pe telefonul mobil au povești extrem de variate, principiul comun al tuturor fiind să determine victima să trimită bani sau bunuri prin servicii de curierat prin care nu se poate verifica identitatea destinatarului real.

Sursa foto: facebook.com/politia.bacau/

The post Foto: „ȚEAPĂ” cu DEPOZITE bancare FICTIVE de MILIOANE de EURO ale unei rude decedate! appeared first on JurnaldeBacau.ro.