Current track

Title

Artist


Se schimbă vremea! Vin ninsorile în Neamţ

#Postat de on februarie 4, 2020

Se schimbă vremea! Vin ninsorile în Neamţ

 

În această dimineaţă (4 februarie 2020), Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă informare meteo de vreme severă (intensificări ale vântului și cantități de precipitații, ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m) pentru judeţul Neamţ. Avertizarea este valabilă până mâine, 5 februarie 2020, ora 08:00. 

 

 

 

 

 

,,În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.”, precizează cei de la ANM.

 

 

Notă: Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50…55 km/h. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Articolul Se schimbă vremea! Vin ninsorile în Neamţ apare prima dată în Jurnal de Neamt.