Current track

Title

Artist


Un Bebeluș din județul Vaslui a murit de gripă

#Postat de on ianuarie 29, 2020

Un Bebeluș din județul Vaslui a murit de gripă

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la nouă, a anunţat, miercuri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Un bebeluș a murit de gripă în județul Vaslui

Un bebeluș a murit de gripă în județul Vaslui

Ultima persoană care a murit de gripă este un copil de 11 luni din judeţul Vaslui, având condiţii medicale preexistente, fiind nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță miercuri un nou deces confirmat cu virus gripal.

Este vorba despre o fetiță de 11 luni din județul Vaslui, care avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinată antigripal.

Fetița a murit marți.

Numărul deceselor cauzate de gripă ajunge astfel la 9 în acest sezon, în condițiile în care până acum muriseră 8 persoane din Dâmbovița, Hunedoara, Argeș, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Prahova și București.

În sezonul trecut, au murit 199 de oameni.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, Ana Rinder, a declarat că pacienta a ajuns în unitatea medicală cu insuficienţă respiratorie, iar starea ei s-a agravat.

“Copilul a fost internat la noi cu insuficienţă respiratorie acută, mai avea şi alte probleme de sănătate de dinainte. A fost transferat la Iaşi după 13 zile. A plecat în stare foarte gravă la Iaşi, starea copilului s-a agravat brusc”, a spus Ana Rinder.

Cristina Rădulescu

Articolul Un Bebeluș din județul Vaslui a murit de gripă apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.