Current track

Title

Artist


(Foto) Parcul Eminescu, o punte (din)spre normalitate și civilizație

#Postat de on ianuarie 20, 2020

(Foto) Parcul Eminescu, o punte (din)spre normalitate și civilizație

Uitat de autorități, iubit de zecile de liceeni care și-au declarat iubire veșnică sub cupola copacilor bătrâni. Nu există bârlădean care să nu se fi plimbat,e drept printre buruieni și lăstăriș,în parcul liceului Mihai Eminescu.

Pentru acesta a sosit momentul adevărului:va fi amenajat conform timpurilor actuale!








Zeci de generații,sute de declarații de iubire,mii de ore de chiul-așa am putea descrie parcul liceului Mihai Eminescu. Și,povestea va merge,cu siguranță)mai departe, dar se va schimba decorul!

Pe 29 octombrie 2019 a fost semnat Contractul de lucrări privind realizarea obiectivului de investiții „Amenajare Parc «Mihai Eminescu» Bârlad”, în valoare de circa 3,5 milioane lei. Banii provin de la bugetul local,iar constructorul care și-a adjudecat, la licitație lucrarea,ar finaliza lucrările(dacă vremea ține cu el) în scurt timp deși termenul era de 36 de luni

“Se vor planta și arbori, arbuști, subarbuști, plante floricole perene și gazon. Practic, zona va fi transformată într-un parc în adevăratul sens al cuvântului, fiind prevăzut inclusiv cu zone de acces pentru persoanele cu dizabilități” ne-a declarat primarul Dumitru Boroș.

Amenajarea parcului, un obiectiv asupra căruia nu s-a intervenit niciodată de la momentul înființării, presupune realizarea unui parc nou, la standarde europene. Acesta va avea o întindere de 29.000 metri pătrați, pe care vor fi amplasate locuri de joacă, de fitness, mese de șah, zone de odihnă, un amfiteatru în aer liber și, evident, alei din pavaj decorativ, pe care se va pătrunde prin intermediul a patru intrări, din direcția străzilor perimetrale.

Cristina Rădulescu

Articolul (Foto) Parcul Eminescu, o punte (din)spre normalitate și civilizație apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.