Current track

Title

Artist


Două tinere din Republica Moldova și una din Venezuela care locuiau ilegal în Bacău au fost expulzate din România

#Postat de on ianuarie 17, 2020

 Polițiștii de imigrări din județul Bacău, în urma activităților întreprinse, pe raza de competență, au depistat, cu ședere ilegală, trei tinere, una din Venezuela și două din Republica Moldova. Acestea sunt obligate prin decizie de returnare să părăsească România, în termen de 15 zile, două fiind sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 800 de lei.

 Astfel, în cadrul activităților întreprinse au fost depistate trei femei, cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, din Republica Bolivariana Venezuela și Republica Moldova, care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României, conform unui comunicat al Serviciului Imigrări Bacău.

 În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre, într-una din situații fiind revocată viza de intrare ca urmare a neîndeplinirii condițiilor de ședere.

 Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare prin care sunt obligate să părăsească țara în termen de 15 zile, două dintre tinere fiind sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 800 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

 „Având în vedere dinamica fenomenului migraţionist, Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bacău contează pe respectul tuturor cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniu şi face apel la aceştia pentru contactarea instituţiei noastre în legătură cu orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor, în scopul prevenirii unor situaţii de ilegalitate cum ar fi: neanunţarea şederii şi a găzduirii străinilor, munca nedeclarată a străinilor, expirarea dreptului de şedere, etc.

 Invităm cetăţenii să ne contacteze la sediul Serviciul pentru Imigrări din Bacău str. Al. Tolstoi, nr. 2 ( lângă Secţia 1 de Poliţie Bacău), tel/fax: 0234.202083, e-mail: bc.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul oficial al Inspectoratul General pentru Imigrări”, se mai arată în comunicatul Serviciului Imigrări Bacău.

The post Două tinere din Republica Moldova și una din Venezuela care locuiau ilegal în Bacău au fost expulzate din România appeared first on JurnaldeBacau.ro.