Current track

Title

Artist


Câţiva luptători anticomunişti, au fost decoraţi de către preşedintele României Klaus Iohannis

#Postat de on decembrie 22, 2019

Președintele Klaus Iohannis a decorat, sâmbătă, mai multe instituții și asociații care au avut un rol determinant atât în lupta împotriva comunismului, cât și în procesul de aflare a adevărului cu privire la evenimentele din timpul Revoluției. Șeful statului le-a acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria E – „Patrimoniul Cultural”.
Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, Octav Bjoza, președintele Asociației „21 Decembrie 1989”, Teodor Mărieș, președințele Asociației „Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 Timișoara”, Traian Orban, președintele fondator al Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței Sighet, Ana Blandiana, precum și președintele CNSAS, Constantin Buchet, au primit decoraţiile de la președinte, în numele organizațiilor pe care le reprezintă.
Președintele a declarat, sâmbătă, că persoanele decorate reprezintă un gest pentru recuperarea memoriei comunismului, cercetarea fenomenului totalitar, aflarea adevărului despre crimele petrecute în timpul dictaturii și în Decembrie 1989, onorarea victimelor comunismului și a eroilor Revoluției Române au fost și sunt în continuare obiective primordiale.
„Prin decorarea dumneavoastră, onorez astăzi, de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România, în numele statului român, șansa unei societăți care nu își uită eroii și nu își abandonează idealurile. Existența entităților pe care le reprezentați se datorează atât nevoii uriașe de adevăr și dreptate din societatea românească, intoxicată, decenii la rând, cu propagandă și minciună, cât și libertății câștigate prin jertfa din Decembrie 1989. Dreptul de asociere, libertatea de exprimare, accesul liber la informație au fost dobândite prin sânge. În anii negri ai dictaturii comuniste, din prima și până în ultima zi a odiosului regim, au fost mutilate destine, au fost distruse familii, au fost torturați și uciși oameni nevinovați. Prin ceea ce faceți fiecare dintre dumneavoastră, țineți în viață amintirea lor”, a adăugat preşedintele Iohannis.
             Sursa : Digi 24

The post Câţiva luptători anticomunişti, au fost decoraţi de către preşedintele României Klaus Iohannis appeared first on JurnaldeRadauti.ro.