Current track

Title

Artist


S-a întâmplat în 7 decembrie 1894

#Postat de on decembrie 7, 2019

1 Copie

S-a întâmplat în 7 decembrie 1894: A murit Ferdinand, viconte de Lesseps, diplomat şi om de afaceri francez; a înfiinţat Compania internaţională a Canalului de Suez şi a dirijat, între anii 1859 şi 1869, lucrările de construcţie a acestuia (n. 1805).

0 34
6 24
5 29
4 29
3 34
2
1 35

        Pe 17 noiembrie 1869 a avut loc ceremonia oficială de deschidere pentru navigaţie a Canalului de Suez.Canalul Suez aflat la vest de Peninsula Sinai, este un canal de 163 km lungime, şi lat de 300 m în cel mai îngust punct. Este situat în Egipt, între oraşele Port Said la Marea Mediterană şi Suez la Marea Roşie.Canalul nu are ecluze, deoarece nu există diferenţe de înălţimi. Permite trecerea navelor cu deplasament de până la 150.000 de tone. Există o singură bandă de navigaţie, cu mai multe locuri de depăşire. De obicei, trei convoaie tranzitează canalul zilnic, două către sud şi unul către nord.
       Trecerea durează între 11 şi 16 ore, cu o viteză de circa 8 noduri. Viteza redusă previne erodarea malurilor canalului de valurile generate de nave.Din 1980 s-a deschis un tunel (Tunelul Ahmed Hamdi) pe sub canal, şi începând cu 1999, canalul este traversat de o linie de înaltă tensiune. O linie de cale ferată aflată pe malul de vest parcurge paralel întreaga sa lungime.
        Canalul Panama, inaugurat la 15 august 1914, a fost unul dintre cele mai importante proiecte realizate în secolul XX.Ideea creării unui canal de-a lungul istmului Panama pentru conectarea oceanelor Atlantic şi Pacific datează încă din 1500, când regele Carol I al Spaniei i-a cerut guvernatorului regional să găsească o rută de-a lungul râului Chagres. Posibilitatea creării unei căi de acces care să traverseze munţii şi terenul accidentat al junglei a fost imposibil de realizat la acea dată.Franţa a fost prima ţară care a încercat realizarea unui astfel de proiect. Condusă de contele Ferdinand de Lesseps, realizatorul Canalului Suez din Egipt, echipa de construcţie a proiectat săparea terenului pentru realizarea canalului la nivelul mării, în 1880. Ploile, însă, au generat alunecări serioase de teren şi nu au existat modalităţi eficiente de combatere a malariei şi febrei galbene, drept pentru care De Lesseps a înţeles rapid că era foarte dificil să realizeze un canal la nivelul mării. Finanţările s-au oprit în 1888.
Surse:

https://www.encyclopedia.com/humanities/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/lesseps-ferdinand-marie-vicomte-de-1805-1894

https://www.britannica.com/biography/Ferdinand-vicomte-de-Lesseps

https://www.gettyimages.ie/detail/news-photo/ferdinand-marie-vicomte-de-lesseps-was-the-french-engineer-news-photo/515410986

http://www.bbc.co.uk/history/historic_figures/de_lesseps_ferdinand.shtml

Alte articole găsiţi aici.

Nicolae Uszkai

The post S-a întâmplat în 7 decembrie 1894 appeared first on Jurnal Spiritual.