Current track

Title

Artist


Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”, ediția  a XXIX-a la Piatra Neamț

#Postat de on noiembrie 28, 2019

Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”, ediția  a XXIX-a la Piatra Neamț

In perioada 28 – 30 noiembrie 2019, Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra-Neamt, în parteneriat  cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Centrul pentru Cultură si Arte „Carmen Saeculare” Neamț, si cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra-Neamt, organizează cea de-a XXIX-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Muzicala “Emanuel Elenescu”.

 

 

,,Competiția omagiază personalitatea unei figuri marcante a culturii muzicale românești, dirijorul și compozitorul nemțean Emanuel Elenescu, care a lasat posterității, pe lângă evenimentele muzicale memorabile si un fond audio de mare valoare de peste 5000 de minute de muzică, păstrate în fonoteca Radio, de care să se bucure generațiile viitoare. Compozițiile sale Variațiuni simfonice pe o tema românească și Rapsodia română pentru vioară și orchestră au fost distinse cu Mențiunea I, respectiv Premiul al III-lea la Concursul de compoziție “George Enescu”. Timp de 3 zile orasul Piatra – Neamt va fi loc de intalnire a personalitatilor artistice care sunt cooptate in juriul concursului”, transmit reprezentanții ISJ Neamț.

 

In cadrul competiției 580 de elevi de toate vârstele din 45 de licee de artă din țară și de peste hotare își vor etala valoarea pe scenă, iar publicul se va bucura de un eveniment cultural deosebit.

Articolul Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”, ediția  a XXIX-a la Piatra Neamț apare prima dată în Jurnal de Neamt.