Ne puteti urmări și pe:

,,Romanul prețuiește mâncarea”, proiect-pilot unic pentru diminuarea risipei alimentare

Municipiul Roman a implementat un proiect-pilot unic, intitulat ”Romanul prețuiește mâncarea”, creat cu scopul de a diminua risipa alimentară de la nivelul orașului. Proiectul este derulat în parteneriat cu echipa Terra Mileniul III, în calitate de coordonator al proiectului.

 

foto cu caracter ilustrativ

 

,,În condițiile în care resursele planetei sunt în scădere, noi ne-am implicat într-un proiect pilot, unic – ”Romanul prețuiește mâncarea” prin care ne dorim diminuarea risipei alimentare. Proiectul, cu finanțare europeană, este derulat în parteneriat cu echipa Terra Mileniul III, în calitate de coordonator al proiectului. Ne propunem creșterea gradului de conștientizare a locuitorilor Municipiului Roman cu privire la necesitatea implicării în diminuarea risipei alimentare.

Acum lucrăm la elaborarea planului pentru creșterea gradului de valorificare a alimentelor aflate în risc de a deveni deșeuri, prin redistribuire și consum rapid.

 

Să nu uităm că, în timp ce cantități importante de alimente se risipesc, există persoane aflate în nevoie care nu pot să-și asigure hrana zilnică”, transmite primarul Lucian Micu.

 

Valoarea totală a proiectului este de 164.124,63 lei. Scopul proiectului este diminuarea risipei alimentare la nivelul municipiului Roman pe lanțul de producere, comercializare și consum a produselor alimentare.

Articolul ,,Romanul prețuiește mâncarea”, proiect-pilot unic pentru diminuarea risipei alimentare apare prima dată în Jurnal de Neamt.

Ne puteti urmări și pe: