Current track

Title

Artist


La volan, sub influența substanțelor psihoactive

#Postat de on octombrie 28, 2019

La volan, sub influența substanțelor psihoactive

ATENȚIE! Substanțele psihoactive influențează comportamentul conducătorului auto, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, acesta nemaiputând fi stăpân pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Un tânăr din Piatra-Neamț a fost prins drogat la volan. Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat, ieri, un tânăr din Piatra Neamț, aflat sub influența substanțelor psihoactive.

foto ilustrativ

,,La data de 27 octombrie a.c., un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamţ a depistat în trafic un tânăr, de 23 de ani, din Piatra Neamţ, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, fiind sub influența substanţelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă pentru Cannabis. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive”, conform IPJ Neamț.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanţelor psihoactive.

 

Legislația rutieră incriminează ’’conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe’’ în articolul 336, alin. 2 din Codul Penal.

Articolul La volan, sub influența substanțelor psihoactive apare prima dată în Jurnal de Neamt.