Current track

Title

Artist


Poliţiştii de frontieră suceveni au folosit armamentul din dotare, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări – Foto

#Postat de on octombrie 21, 2019

În ultimele 48 de ore, în urma unor ample acțiuni desfășurate la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pe linia combaterii contrabandei, polițiștii de frontieră au confiscat peste 26.600 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 311.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar un autoturism de teren în valoare de 9.500 lei folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Un caz semnificativ s-a înregistrat în data de 19 octombrie a.c., când la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 13.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul au abandonat coletele și au fugit. Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe terioriul statului vecin.
Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La fața locului au fost descoperite 24 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 149.175 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 06.00, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, în urma unei acțiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, oamenii legii au acționat pentru reținerea pe raza localității de frontieră Lupcina a unui autovehicul marca Mitsubischi Shogun despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări, provenită din contrabandă.
Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.
Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculului s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, precum și spre pneurile mașinii, conform prevederilor legale, însă nici de această dată conducătorul auto nu a oprit, iar ulterior a abandonat autoturismul şi a fugit.
În continuare, s-a luat măsura conducerii mașinii cu țigări la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat că acestea conțin 6.999 de pachete cu țigări, în valoare de 81.888 lei.
În cauză, se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au executat două acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, în urma cărora au descoperit în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Ulma, mai multe colete cu țigări care conţineau cantitatea de 6.860 de pachete cu țigări în valoare totală de 80.262 lei. În cauză, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.

 

Sursa : ITPF Sighetu Marmaţiei

The post Poliţiştii de frontieră suceveni au folosit armamentul din dotare, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări – Foto appeared first on JurnaldeRadauti.ro.