Current track

Title

Artist


285 cazuri de pneumonii raportate la nivelul județului Neamț

#Postat de on octombrie 10, 2019

285 cazuri de pneumonii raportate la nivelul județului Neamț

În evidențele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, în săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie 2019, la nivelul județului Neamț s-au înregistrat 285 de cazuri de pneumonii (dintre care 58 au primit tratament în spital), 1341 cazuri de infecții virale la nivelul căilor respiratorii (IACRS), fiind confirmat un singur caz de gripă.

foto cu caracter ilustrativ

Cele mai multe infectii respiratorii s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani, în timp ce pneumoniile au fost mai numeroase la grupele de vârstă 2-4 ani și peste 65 ani.

 

Infecțiile respiratorii sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni care se manifestă des la adulți și copii. Ele adesea sunt inofensive, dar uneori repetarea sau persistenta unei infecții respiratorii poate fi semnul unei boli mai grave.

Se recomandă evitarea aglomerațiilor, vaccinarea antigripală la persoanele eligibile, consult la medicul de familie la primele simptome de boală si evitarea automedicației. De asemenea, se recomandă și oprirea frecventării colectivității, mai ales la copii, dacă aceștia prezintă semne de îmbolnăvire.

Infecțiile respiratorii apar în general pe perioada toamnei și a iernii. Umiditatea, vremea rece, aerul uscat încălzit, afectarea stării generale sunt factori care cresc susceptibilitatea la infecții.

Articolul 285 cazuri de pneumonii raportate la nivelul județului Neamț apare prima dată în Jurnal de Neamt.