Current track

Title

Artist


Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, la Piatra-Neamț

#Postat de on septembrie 19, 2019

Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, la Piatra-Neamț

Municipiul Piatra-Neamț va beneficia de finanțare pentru șase staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Potrivit reprezentanților municipiului Piatra-Neamț, Comitetul de Avizare din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu a aprobat ieri, 18 septembrie 2019, finanţarea a trei dosare depuse de către municipiile Piatra-Neamţ, Piteşti şi Târgu Jiu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

foto ilustrativ

Proiectul prevede instalarea unui număr de 6 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, dintre care: 2 stații vor fi amplasate în parcarea din str. Dimitrie Leonida (incinta Pieței Centrale), 1 stație va fi amplasată în bd. Decebal (parcare Winmarkt Petrodava), 2 stații vor fi amplasate în parcarea din str. Bistriței (zona magazinului Carrefour) și 1 stație va fi amplasată în parcarea din str. Mihai Viteazul (Sala Polivalentă).


Acest proiect este cuprins în Planul de îmbunătățire a eficienței energetice în municipiului Piatra-Neamț și în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Piatra-Neamț și reprezintă o măsură firească în contextul național și internațional actual. Ne dorim, astfel, să stimulăm achiziția de autovehicule electrice , cu efecte benefice asupra mediului în care trăim cu toții” a declarat primarul Dragoș Chitic.

 

Valoarea totală a proiectului ce va fi implementat în Piatra-Neamţ este de 1.200.000 lei, din care 90% reprezintă finanțare nerambursabilă.

Articolul Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, la Piatra-Neamț apare prima dată în Jurnal de Neamt.