Ne puteti urmări și pe:

Rețete de la bunica – Cu grijă și din respect pentru tine

Mâncare  mai  bună ca la mama acasă nu există… decât acasă la bunica.

Produsele de care ne aducem aminte cu drag, care ne-au făcut ceea ce suntem astăzi, oameni mari frumoși și sănătoși.

Ca tradiția să fie dusă mai departe, „Rețete de la bunica” se străduiește să găteascâ în același stil în care bunicile noastre ne-au răsfățat când eram copii.

În după amiaza zilei de 9 august 2019, în cadrul emisiunii „Radio-programul amiezii” de la Jurnal Fm a fost prezentă doamna Nicoleta Ursică, care a vorbit ascultătorilor despre importanța calității ingredientelor necesare pentru pregătirea preparatelor savuroase, despre bucuria de a găti și proiectul în care este implicată.

Nicoleta Ursică este angajată a Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, bucătar șef la „Rețete de la bunica.

Încă din prima parte a întrevederii, Nicoleta a menționat că face cu drag tot ceea ce face și nu consideră o corvoadă munca din bucătărie: „Din totdeauna am avut o afinitate/ atracție pentru bucătărie și aș putea spune că mi-am urmat această pasiune, care mi-a oferit ocazia să practic meseria de bucătar în diferite țări. Am avut bucuria să învăț o parte din gastonomia spaniaolă, grecească și italiană. În Spania, formarea mea profesională a început în bucătăria restaurantului „Carpanta” – bucătărie spaniolă și grecescă, iar ultima experință, înainte să mă întorc în țară, am lucrat în Italia, la restaurantul „Damaranto”. Un restaurant foarte apreciat, care în anul 2018 a fost inclus în ghidul turistic al celor mai bune restaurante din Italia. Bineînțeles că nu puteam să trec cu vederea bucătăria tradițională, românească, estențială pentru formarea mea profesională.”

Meniuri zilnice gustoase, sănătoase şi la preţuri accesibile. Aceasta este oferta pe care echipa de la „Rețete de la bunica” o propune pietrenilor, alături de asigurarea celor mai înalte standarde de calitate.

Încă de la început, „Rețete de la bunica” s-a axat pe servirea meniului zilei pentru persoanele care vor să mănânce gustos, oferind meniuri diverse, care aduc aminte de mâncarea delicioasă a bunicii.

Dorinţa este de a furniza cel mai bun serviciu de livrări din Piatra Neamț, cu meniuri alese şi din ingredientele cele mai bune, proaspete și naturale, care nu conțin conservanți, potentatori de aromă.

Asta da oferta. Să mănânci ceva bun și natural, fără chimicale care să dăuneze sănătății. Iar dacă o să citiți cu atenție meniurile oferite de „Rețete de la bunica” pentru catering în școli și grădinițe veți putea vedea că două zile pe săptămâna copiii vor mânca fructe proaspete.

Preparatele și serviciile din oferta de catering îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate, iar fiecare client poate beneficia exact de ceea ce are nevoie pentru evenimentul său. Pe piața firmelor de catering din Piatra Neamț, firma se poate „lăuda” că deține toate ingredientele necesare pentru a pune la dispoziție clienților servicii calitative de catering. Iar grila lor cuprinde servicii complexe, fiecare putând alege în funcție de necesități și de preferințe. Mai mult, „Rețete de la bunica” pune la dispoziție serviciile sale de catering pentru orice fel de eveniment, fie el simpozion, nuntă, botez, banchet, evenimente de familie, etc. Pe lângă preparatele bine alese pot oricând oferi și elemente de logistică precum transport, veselă și multe altele.

Promovăm seriozitate, calitate și profesionalism. Atuul nostru este mâncarea de calitate și de aceea materia primă folosită în bucătăria noastră provine din surse sigure, locale și ecologice. Alcătuim meniurile săptămânal pentru a diversifica cât mai mult ofertanoastră și pentru a profita de îngredientele fiecărui sezon în parte. Din dorința de a păstra aromele și gustul natural a alimentelor, preparatele noastre nu conțin substanțe din comerț sau potențiatori de arome care știm că modifică calitatea produsului și dăunează sănătății. Astfel, masa de prânz oferită de serviciul nostru de catering este hrănitoare, aducând aportul de nutrienți necesar organismului nostru. Bucătăria noastră, echipată și dotată, ne permite prepararea în mod corespunzător a alimentelor, garantând un produs de calitate. În meniurile noastre găsiți legume variate, gătite sub diferite forme, alături de pește și carne de cea mai bună calitate. Preparatele noastre, după caz, vin însoțite de diverse sortimente de murături din producție proprie, conservate în mod tradițional și, bineînțeles, deserturile noastre, rețete deosebite, preparate cu dulcețurile noastre și alte îngrediente din camara noastră”, explicat Nicoleta Ursică, bucătar șef – „Rețete de la bunica”.

Caserolele de unică folosință sunt incluse în preț, plata se face în momentul livrării, toate preparatele sunt ambalate și transportate în condiții de maximă igienă, iar bucătarii alcătuiesc săptămânal meniuri diverse, bazându-se pe noțiunile de calitate, cantitate și prospețime.

Un proiect inedit, inițiat de câteva luni de zile, „Mâncarea de week-end”. Oricine poate comanda mâncare gătită, singura „condiție” – comnada să fie făcută cu 24 de ore în avans: „De exemplu, te trezești acasă, tu ai invitați și nu ai nimic gătit, sau știi că mâine urmează să ai o masă festivă și nu ai timp să îți pregătești ceva și atunci apelezi la serviciile noastre de catering, noi îți pregătim meniurile, le și livrăm, doar să avem timp să preparăm totul în tihnă.

Un alt program de succes demarat de echipa „Rețete de la bunica” este dedicat chiar bunicilor, ajunși  în incapacitatea de a se deplasa pentru cumpărăturile zilnice: „Mai avem un program foarte frumos, care a prin foarte bine, un proiect dedicat persoanelor mai în vârstă, care printr-o circumstanță sau alta, nu sunt în condiții favorabile să se deplaseze, să-și  poată pregăti singuri hrana,  și atunci familiile lor apelează la serviciile noastre, pentru a le aduce acasă meniul zilei în fiecare zi sau în funcție de cum dorește fiecare și atunci, sunt sigur că cei dragi au masa de prânz asigurată.

În încheiere, Nicoleta a reamintit: „Mulțumim clienților noștri, care de altfel ne-au devenit clienți fideli, pentru comenzile zilnice, iar pe cei care nu au gustat încă din delicioasele noastre preparate, îi invităm, pentru comenzi, să ne contacteze la telefon : 0740 099 233 – între 8.00 și 10.00 pentru Meniul Zilei, iar pentru alte evenimente până la 17:00. Sau la sediul nostru din comuna Săvinești, str. General Buniș, nr. 6, vis-avis de Primăria Săvinești.  Și nu uitați: Alegeți mâncare de calitate!

 

Jurnal de Neamț

 

Articolul „Rețete de la bunica” – Cu grijă și din respect pentru tine apare prima dată în Jurnal de Neamt.

Ne puteti urmări și pe: