Current track

Title

Artist


Șeful P.F.R., dă vina pe copiii de 10 ani și cai, în fenomenul contrabandei cu țigări

#Postat de on iunie 20, 2019

În cadrul dezbaterii „Managementul Integrat al Frontierelor”, desfăşurată, ieri, la Palatul Parlamentului, Adrian Popescu a declarat: „Suntem în situaţia în care înregistrăm acte de contrabandă făcute de copii cu vârste de 10, 11 şi 12 ani, pentru a evita răspunderea penală. Pe frontiera verde din nordul ţării se face contrabandă cu cai, cu maşini din Anglia, care au volanul pe dreapta şi care sunt mai încăpătoare. Se face contrabandă – aş putea spune cu OZN-uri – dar le spun mai bine aparate de zbor neidentificate, pentru că nu le-am putut încadra în nicio categorie cunoscută, iar aici lucrurile au devenit extrem de grave. Va trebui să regândim strategia pentru securitatea spaţiului aerian, deoarece ne confruntăm în acest moment cu 3-4 zboruri săptămânal. Până atunci, încercăm să identificăm locurile de livrare de pe teritoriul ţării, pentru că aceste aparate pătrund des-tul de mult în interiorul spaţiului naţional”.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat: „Securitatea internă a Uniunii Europene înseamnă eliminarea discrepanţelor economice, distribuţia corectă a veniturilor publice, previzibilitatea socială. Infracţiunile la frontierele externe afectează inclusiv aceste aspecte ale vieţii, prin generarea de evaziune fiscală, crearea de decalaje economice şi sociale. (…) Revizuim periodic măsurile de combatere a traficului la frontieră în funcţie de noile realităţi sau de priorităţile României, pentru că, deşi ameninţările rămân în esenţă aceleaşi, terorism, migraţie ilegală, trafic de persoane, trafic de stupefiante, contrabandă cu produse contrafăcute, mijloacele pentru punerea în practică a unor astfel de ameninţări se modifică în permanenţă, sporesc în inventivitate, mai ales pe fondul exploziei fără precedent a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor”.
Nu e mai puțin adevărat că există discrepanțe între vameși și polițiști. La toate nivelurile. Cert este că polițistul dă puțin înapoi când vameșul ridică tonul . Punctul pe I, îl pune foarte serios, Vasile Marica, preşedinte al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex” care a punctat următoarele : ,,…..în acest moment, la frontiere, ţara noastră are două sisteme vamale: unul integrat, care aparţine Poliţiei de Frontieră, şi altul dezintegrat, ce aparţine Direcţiei Generale a Vămilor. Liderul sindical a declarat: „Nu ştiu cine a avut intenţia ca Vama să acţioneze altfel. Colaborarea între cele două sisteme nu funcţionează. Şubrezirea sistemului de finanţe şi sistemului vamal s-a făcut cu intenţie, de o bună perioadă de timp, de persoane care au ştiut unde să acţioneze. Dacă nu se va schimba actualul mod de lucru, dacă nu vom colabora cu Poliţia de Frontieră, va fi foarte rău. În frontieră, şeful echipei de control este poliţistul de frontieră. Vameşul îi este subordonat, iar contrabanda nu o pot face decât împreună”.

Sursa : Bursa ; Foto : Bursa


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *