Current track

Title

Artist


Tablele, micii și berea….Asta n-a-nțeles, Puterea

#Postat de on mai 1, 2019

Anul de grație, 2019. Și în acest an, s-a defilat pe străzile orașului nostru, în uralele oamenilor muncii prezenți în număr foarte mare. Deși pe o vreme câinească, înfruntând ploaia rece, oamenii muncii au stat neclintiți pentru a asculta cuvântările tovarășilor din fruntea organizațiilor de Partid. De la prezidiul instalat în Parcul Central au vorbit tovarășul Frunzescu Emil, primarul orașului, tovarășa Timosciev Nadejda, secretara de bază a organizației orășenești de Partid și de Stat, tovarășul Ignătescu Păunel muncitor fruntaș la Fabrica de Mobilă și tovarășa Mitrici Epaminonda, președinta Secției Munca Invalizilor. Invitat de seamă de la Organizația Județeană a partidului, a fost tovarășul Fluturache Valentin. Vorbitorii au arătat încă odată, dacă mai era nevoie importanța județului nostru, orașului nostru la înflorirea și dezvoltarea economiei românești, în lumina directivelor congresului al XXI-lea al P.C.R., a cuvintelor mobilizatoare ale președintelui Republicii Socialiste România, tovarășul Ivan Ilievici.

După ce tovarășii din conducerea de partid a județului, respectiv orașului și-au terminat cuvintele, oamenii muncii însuflețiți de spirit tovărășesc au pornit în coloană, defilând prin fața Magazinului Electrice, paralel cu Cofetăria Așchiuță și Restaurantul Moldova, au trecut pe lângă Sinagoga evreiască, până departe pe aceeași stradă botezată simbolic, 1 Mai. Muncitorii cuminți, flancați de milițieni și grăniceri purtau pancarte cu figurile proeminente ale lui Marx și Engels, cu portretele tovarășului Ivan Ilievici, ale altor tovarăși din aparatul de Partid și de Stat. Pionieri, de la școlile din oraș, purtând buchete de flori, defilau voioși alături de U.T.C.-iștii de la liceele orașului nostru. Mii de oameni, salutau oamenii muncii care arată prin această defilare, mulțumirea lor față de traiul minunat ce-l duc, sub directivele și manifestele Partidului. Fanfara de la Fabrica de Spirt, Bere și Amidon a intonat Internaționala, moment în care a început să plouă mai tare, să tune și să fulgere. Muncitorii de la I.M.I.L., tovarășele de la Fabrica de pânzeturi, Bucovina au început să cânte versurile Internaționalei, în limba rusă.  Tovarășii de la A.C.R., echipați în Gărzi patriotice băteau pas de defilare, împroșcând pe fustele lungi ale tovarășelor.

După impresionanta defilare, oamenii muncii s-au retras în Parcul Central unde în mirosul de mici, barmanii și picolițele de la Restaurantele Nordic și Călărași, îi așteptau pe tovarășii obosiți cu mici și bere de Solca. Pionerii și uteciștii au fost serviți cu câte trei mici și un suc Quik. Fanfara a continuat să interpreteze cântece cunoscute, deși fumul de pe grătare îi învăluia într-o ceață plăcut mirositoare….
ACESTA ESTE UN PAMFLET și trebuie tratat ca atare.
Proletari din toate țările, uniți-vă !

 

Iulian Iustin Melinte, Rădăuți


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *